INCIDENT NA SODIŠČU

Splitčanka brcala in grizla policiste, ki so vklenili njenega sina

Objavljeno 19. marec 2015 13.05 | Posodobljeno 19. marec 2015 13.05 | Piše: Mo. S.

»Hoteli smo le opozoriti na njihovo obnašanje, mi pa ne smemo biti brezobzirni, kajne?« je dejala njena sestra.

Fotografija je simbolična

SPLIT – Na hodnikih splitskega sodišča se je v četrtek dogajala prava drama. Pravosodni policisti so namreč imeli opravka s 64-letno žensko, ki jim je skušala preprečiti prijetje sina Harisa (35) s Hvara. Ta jim pri vhodu v zgradbo ni hotel predati švicarskega noža, ampak se jim je hotel izmuzniti.

Kot poroča portal Slobodna Dalmacija, so ga policisti pozvali, naj odide z njimi do recepcije, kjer bo pojasnil svoje sumljivo vedenje in nož. A začel se je upirati, zato so ga obvladali in vklenili. Početje je močno razjezilo njegovo mamo Neveno, ki je enega od policistov brcnila, nato pa padla po tleh in začela kričati, da jo tepejo. V kričanju se ji je pridružila še sestra. Zatem je policista ugriznila v roko, ko so jo hoteli na silo zaustaviti, pa je moža v modrem hotela še s svinčnikom zabosti v obraz.

In kako se je končalo? Moškega z nožem so pripeljali na policijsko postajo, njegovo mamo pa je odpeljalo reševalno vozilo.

Vrgli so ju ven?

Svojo zgodbo je povedala tudi napadalkina sestra Darka, ki pravi, da sta na sodišče prišli, da bi spremenili podatke v zemljiški knjigi. »V nekem trenutku so naju pravosodni policisti brezobzirno vrgli iz zgradbe, ko sva se vrnili, pa je bil z nama tudi Haris. Domnevno jim ni želel predati noža, ki ga je imel v žepu,« je pojasnila. Detektor kovine je kar naprej piskal, zato je nož potegnil iz žepa in ga policistom vendarle želel dati, je nadaljevala in pristavila: »Hoteli smo le opozoriti na njihovo obnašanje, mi pa ne smemo biti brezobzirni, kajne?«

Deli s prijatelji