PRIZADETA

Solzna Jadranka Kosor se seli v ‘kafič‘

Objavljeno 13. junij 2012 15.56 | Posodobljeno 13. junij 2012 15.37 | Piše: T. L.

Kosorjevo prizadela menjava na mestu podpredsednikov sabora.

Jadranka Kosor.

ZAGREB – Jadranka Kosor je v hrvaškem saboru planila v jok: nič več ni podpredsednica, padale pa so tudi ostre besede na račun njenega obnašanja v času kampanje. Klub stranke HDZ je namreč potrdil, da so v sredo zjutraj namesto Kosorjeve in Šeksa na mesto podpredsednikov sabora imenovali Željka Reinera in Tomislava Čuljka.

»Nikogar nisem prizadela v času kampanje, nikogar nisem žalila, mene pa so vsi. Očitali so mi, da sem neporočena in mati samohranilka, ki ne more sama vzgajati svojega otroka. Če sem na kaj ponosna, je to moj sin,« je z drhtečim glasom in s solznimi očmi zatrjevala nekdanja premierka. 

Iz pisarne v 'kafič'

Vseeno pa ne bo zapustila stranke HDZ in bo svoje delo nadaljevala kot do zdaj, le okoliščine bodo malce drugačne – Kosorjeva je namreč ostala brez pisarne in brez voznika. »'Kafič' v saboru bo moja pisarna in zdaj bom imela več časa za druženje z vami, novinarji,« je še rekla in dodala, da je kaznovana. Ne ve pa, zakaj, saj ni storila nič slabega, poroča 24sata.hr.

Nepotrebna po podpisu pogodbe z EU

»Če sem kot podpredsednica sabora naredila kaj narobe, bi to zamenjavo razumela,« pojasnjuje in pravi, da se zaradi vsega skupaj ne počuti naivno, ampak da je bila premalo preračunljiva, še posebej kot predsednica stranke. Brez razloga je očitno verjela preveč ljudem. Šest mesecev po podpisu pristopne pogodbe z EU ji stranka pošilja sporočilo, da ni več potrebna. »To me je osebno prizadelo,« je potožila Kosorjeva. »Sem samo človek, samo ženska.« Pravi, da ne verjame več obljubam, da ji bo dodeljeno predsedniško mesto v enem od odborov. 

Deli s prijatelji