SVETA VOJNA

Šok v Nemčiji: evropski mladci v Siriji pozirajo z odsekanimi glavami

Objavljeno 25. februar 2014 12.03 | Posodobljeno 25. februar 2014 12.05 | Piše: P. J.

Mladeniči zapuščajo Evropo in se pridružujejo sveti vojni v Siriji.

Grozljivo fotografijo so odkrili raziskovalci.

AZAZ – Na spletu so se pojavile grozljive fotografije, na katerih 24-letni Mustafa K. pozira in v roki drži okrvavljeno glavo. Fotografije iz Sirije, ki so jih objavili v nemškem Bildu, so odkrili raziskovalci Mednarodnega centra za študije radikalizma na Kraljevi univerzi v Londonu.

Grozljivi prizori

Na otoku sredi krožišča so ob spomeniku obglavili več ljudi, Mustafa pa z nasmehom na obrazu pozira in v roki drži s krvjo premazano glavo. Na tleh ob spomeniku je prislonjena še ena glava druge žrtve, telesa obglavljencev pa prav tako ležijo ob spomeniku.

Mediji poročajo, da so obglavili vsaj tri osebe, odrezali pa naj bi jim bili tudi noge in roke. Na spomeniku, ob katerem kruti moški pozira, je zapisano ime mesta Azaz, ki leži na severozahodu Sirije tik ob meji s Turčijo. Islamska opozicijska skupina v Siriji naj bi bila ubila moške, člane svobodne sirske vojske.

Na sveto vojno

Mustafa naj bi bil sicer Nemec iz mesta Dinslaken in je eden izmed 300 mladih Nemcev, ki so po informacijah Bilda šli v sveto vojno v Sirijo in se pridružili odporniškemu gibanju proti sirskemu diktatorju Bašarju al Asadu. Iz celotne Evrope naj bi se tej sveti vojni pridružilo približno 2000 bojevnikov.

Mesto Dinslaken naj bi bilo pod drobnogledom nemških varnostnih organov prav zato, ker naj bi bilo nekakšna trdnjava teh bojevnikov. Mustafa K. je član skupine Lohberger, kar je tudi predel Dinslakna, kjer je menda ta islamska scena zelo močna.

Na spletu prav tako kroži posnetek, na katerem mladenič Philip B. (26), zdaj Abu Osama, poziva k sveti vojni. Iz Nemčije je emigriral v Sirijo in se pridružil karavani džihadistov.

Deli s prijatelji