TRAGIČNO

Sodišče odločilo: 11-mesečnega dečka morajo odklopiti z aparatov

Objavljeno 02. julij 2017 20.20 | Posodobljeno 02. julij 2017 20.20 | Piše: A. K.

Oče in mati sta izgubila zadnjo bitko.

Charlie Gard trpi za redko boleznijo.

LONDON Charlie Gard se je na videz rodil kot zdrav otrok, vendar so zdravniki osem tednov po njegovem rojstvu ugotovili, da boleha za mitohondrijsko boleznijo, zaradi katere mu progresivno slabijo mišice. Zaradi bolezni ima težjo poškodbo možganov, zdravniki pa trdijo, da mu ne morejo več pomagati.

Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da morajo dečka, ki od oktobra lani leži na oddelku za intenzivno nego v bolnišnici Great Ormond Street Hospital, odklopiti z aparatov, saj zanj ni več nobenega upanja. Chris Gard in Connie Yates, dečkova oče in mati, na facebooku pozivata vse, ki bi jim lahko pomagali, naj smrt njunega sina preprečijo, saj sta v zadnjih mesecih s pomočjo ustanov in dobrih ljudi zbrala kar 1,5 milijona evra, da bi Charlieja odpeljala na eksperimentalno zdravljenje v ZDA, čeprav so zdravniki prepričani, da mu to v nobenem primeru ne bi pomagalo.

Kljub agoniji očeta in matere nesrečnega dečka britanski mediji poročajo, da za dečka ni nobenega upanja več in da ga bodo morali kmalu odklopiti z aparatov. 

Deli s prijatelji