SPOR

Sodišče: jesti mora meso

Objavljeno 04. junij 2015 00.10 | Posodobljeno 03. junij 2015 20.36 | Piše: U. S.

Spor med vegetarijansko materjo in vsejedim očetom na sodišče.

Fant naj je meso, je sklenilo sodišče. Foto: Shutterstock

Italijansko sodišče je vegetarijanski materi ukazalo, naj sinu vsaj enkrat na teden pripravi mesni obrok – fantov oče se je namreč pritožil, da prehrana njegovega sina ni primerna. Mati, ki živi v Bergamu na severu Italije, je leta 2006 uvedla makrobiotično prehrano, vegetarijanski način prehranjevanja, ki temelji na zelenjavi, žitih in stročnicah. Oče, s sinovo materjo sta ločena, pa pravi, da se je nekdanja žena tako odločila brez njega in da tovrstni način prehranjevanja ogroža sinovo zdravje. Med vikendi, ko je bil deček pri njem, je bil način prehranjevanja povsem drugačen: jedla sta meso in sladice, tudi v McDonalds sta zavila in uživala mlečne izdelke. Tudi očetova mama, dečkova babica, je vnuka hranila z živili, ki so v nasprotju z makrobiotiko, na primer s klobasami in gorgonzolo. Kot pravi dečkova mati, se je sin po vikendu, ki ga je preživel z očetom, domov vedno vračal z bolečinami v trebuhu.

Sčasoma je očetu začelo vse skupaj presedati in se je odločil temu narediti konec na sodišču, da bo za vselej jasno in določeno, kakšna naj bo otrokova prehrana. Sredi aprila je sodišče sklenilo, da mora mati vsaj enkrat na teden sinu pripraviti mesni obrok, očetu pa so naložili, da sina ne sme več kot dvakrat na teden hraniti z mesninami.

Italijansko sodišče tokrat ni prvič razsojalo o prehranjevalnem režimu otroka. Januarja so očeta iz Torina obsodili na devet mesecev ječe, ker je najstniški hčeri silil v makrobiotični način prehranjevanja in intenzivno smučanje – prepričan je namreč bil, da sta predebeli! 

Deli s prijatelji