ANONIMNI

So Slovenci vdrli v sistem FBI in razkrili podatke?

Objavljeno 05. februar 2014 14.33 | Posodobljeno 05. februar 2014 14.33 | Piše: P. J.

Razkrili naj bi občutljive osebne podatke direktorja FBI.

Agentom FBI je Škorjanc velik trn v peti

Slovenski člani skupine Anonymous trdijo, da so vdrli v sistem FBI, ukradli elektronske naslove, osebne informacije zdajšnjega direktorja in jih objavili na spletni strani Pastebin, tako vsaj poroča angleška spletna stran IBTunes UK.

Informacije, ki jih je objavil uporabnik Black-Shadow, član slovenske hekerske skupine, vsebujejo elektronsko domeno FBI, gesla 68 agentov, pri čemer Black-Shadow navaja, da niso vseh podatkov, ki so objavljeni, nujno pridobili samo oni.

Objavljeni občutljivi podatki

Objavljeni dokument vsebuje občutljive informacije o direktorju FBI Jamesu Brienu Comeyju Jr., kot so njegov rojstni datum, ime njegove žene, kdaj se je poročil, njegovo zgodovino izobraževanja in celo koordinate njegovega prebivališča.

Uporabili naj bi tudi dve strani, ki jih FBI uporablja za interno uporabo. Prva je virtualna akademska spletna stran FBI, ki je namenjena treningu, druga pa je spletna stran agentov FBI, ki naj bi bila nevladna stran, namenjena aktivnim agentom FBI, ki jo uporabljajo za zaščito in uveljavljanje interesov agentov znotraj agencije in tudi v javnosti.

Dokument navaja, da sta bila napadena dva strežnika domene www.fbi.gov, napadalci pa naj bi se jih lotili s sedmih različnih odprtih vrat. Anonimni Slovenije (Anonymous Slovenija) naj bi na svojem facebooku objavili povezavo do Pastebina in zapisali: »Smejimo se vaši varnosti.« Pri IBTunes UK, kjer so članek objavili, so zapisali, da so za komentar že prosili FBI, njihov odgovor pa še pričakujejo, Anonimni Slovenije pa naj bi zavrnili sodelovanje.

Deli s prijatelji