GROZLJIVO DOGAJANJE

So džihadisti Tomislava ubili?

Objavljeno 08. avgust 2015 16.29 | Posodobljeno 08. avgust 2015 16.42 | Piše: Mo. S.

O domnevni usmrtitvi ni znano nič več, napetost in groza ob negotovosti Tomislavove usode pa medtem naraščata.

ZAGREB, KAIRO – Je 30-letni Tomislav Salopek kljub nedokončanim dogovoromimage med obema stranema mrtev? 

Viri blizu vodstva Islamske države naj bi potrdili, da so njihovi pripadniki usmrtili 30-letnega Hrvata, ki so ga pred tedni ugrabili, nato pa zagrozili, da ga bodo obglavili, če egiptovske oblasti iz zapora v Kairu ne izpustijo muslimanskih ujetnic, poroča portal newsday247.com.

Na spletu naj bi se že znašli posnetki obglavljenega moškega, ki je v Egiptu delal za francosko podjetje, vendar pa je pristnost fotografij vprašljiva, še dodajajo.

O domnevni usmrtitvi ni znano nič več, prav tako o njej preostali mediji ne poročajo, napetost in groza ob negotovosti Tomislavove usode pa medtem naraščata.

image

Rok se je iztekel, nadaljevanje nejasno

V petek se je sicer iztekel 48-rok, ki so ga skrajneži dali egiptovskim oblastem, nato pa naj bi začeli razmišljati o podaljšanju roka za dva dni. V medijih se je nato omenjalo, da muslimanskih zapornic ne bodo izpustili, bodo pa islamistom ponudili odkupnino, s katero bi si kupili nekaj časa. Hrvata naj bi zadrževali nekje v Libiji, na območju, ki ga nadzoruje Islamska država, voznik avtomobila, iz katerega so ga ugrabili, pa je medtem podal opis storilcev.

So bila vsa prizadevanja za srečno vrnitev Tomislava domov zaman?

Deli s prijatelji