GROZLJIVO

Smrtonosna ameba 20-letnici pojedla možgane

Objavljeno 10. april 2015 10.46 | Posodobljeno 10. april 2015 10.46 | Piše: A. K.

Težave so se začele po plavanju v jezeru Havas.

Koral Reef.

PHOENIX – Koral Reef (20) je lani umrla po težkem boju s smrtonosno amebo Balamuthia mandrillaris, ki je dobesedno pojedla njene možgane. Njena mati Sybil Meister se je pred kratkim odločila, da bo v javnosti spregovorila o grozljivki, ki jo je doživljala njena hči. Meistrova je za Daily Mail povedala, da se je Koral s smrtonosno amebo okužila med dopustom na jezeru Havas v Arizoni maja 2013. Na začetku ni imela nikakršnih simptomov, nekaj mesecev pozneje pa so jo začeli mučiti glavoboli, utrujenost in boleč vrat. Oktobra 2014 je umrla.

»Zdravniki so nam zatrjevali, da ima migreno, vzrok za bolečine pa so bile po njihovem mnenju tudi kontracepcijske tablete. Dali so ji zdravila in jo poslali domov, njeno zdravstveno stanje pa je bilo iz dneva v dan slabše. V naslednjih nekaj mesecih se je poslabšal še njen vid,« je povedala Koralina mati, ki želi svet opozoriti na to nevarno amebo.

Mislili, da ima raka

Zdravniki so materi povedali, da gre najverjetneje za raka, pozneje pa so testi potrdili, da je Koraline možgane napadel parazit. »Povedali so nam, da ne obstaja zdravilo, ki bi ji pomagalo. Nisem vedel, kaj naj ji rečem. Tako in tako si ničesar ni mogla zapomniti. Bila je z nami, toda ni je bilo tam. Parazit je pojedel njene možgane,« je povedal užaloščeni Koralin mož Corey Pier.

Mediji še poročajo, da Koral ni prva oseba, ki je umrla zaradi infekcije po kopanju v omenjenem jezeru, je pa prva oseba, ki je umrla zaradi infekcije z amebo, za katero nihče ni vedel, da obstaja v tem jezeru. »Ni dovolj le opozorilo o parazitih, tam bi morali postaviti še napis, naj vsak plava na lastno odgovornost,« še opozarja Sybil Meister. 

Deli s prijatelji