ANONIMNI

Smo Anonimni. Igre je konec. Hvala za sodelovanje

Objavljeno 25. februar 2012 23.01 | Posodobljeno 25. februar 2012 23.02 | Piše: T. Po.

Držali se bodo majevskega koledarja in projekt Mayhem izpeljali 21. decembra.

Anonimni bodo 21. decembra razkrili vse.

WASHINGTON – Ameriški oddelek obveščevalne agencije za domovinsko varnost je v svojem poročilu vlado opozoril na nevarnosti projekta Mayhem, ki ga bodo v letošnjem letu izvedli hektivisti, zbrani v skupino Anonimni. Slednji so se na poročilo že odzvali in napovedali, da bodo na dan, ko naj bi bil po majevskem koledarju konec sveta, 21. decembra 2012, dokončno obračunali s korupcijo po vsem svetu.

Javnosti ne bodo škodovali

»To je sporočilo Anonimnih vladi ZDA. Opazili smo, da ste Anonimne označil za anarhistično teroristično organizacijo, ki pomeni veliko grožnjo za državno varnost,« so na spletu zapisali Anonimni.

»Propagando ste širili z namenom, da bi v javnosti povzročili ogorčenje,« so izpostavili in dodali, da so večkrat javno izjavili, da »ne bodo ranili nikogar in nikomur škodovali«.

Konec korupcije, cenzure, tiranije

Anonimni naj bi vladi ZDA že sporočili, kaj nameravajo storiti v okviru projekta Mayhem, zdaj pa so razložili še javnosti, da bodo 21. decembra 2012 dokončno obračunali s korupcijo po vsem svetu. »Čas je, da končamo cenzuro. Čas je, da ukinemo tiranije. Čas je, da v javnost spravimo vse. Na ta dan vas Anonimni vabimo, da se pridružite zgodovinskemu trenutku. Čas se izteka,« so navedli.

»Smo Anonimni, smo projekt Mayhem 2012, smo vsi. Igra je končana, hvala za sodelovanje.«

Dokumenti oddelka za domovinsko varnost

V poročilu oddelka za domovinsko varnost, ki ga lahko najdete v priponki, je navedeno, da ime projekta Mayhem izvira iz filma Klub golih pesti, nanaša pa se na tajno operacijo kluba za strmoglavljenje ameriškega korporativnega sistema. Oddelek obveščevalne službe dodaja, da orodja in načini, s katerimi bodo Anonimni projekt izpeljali decembra, niso znani.

Deli s prijatelji