NENAVADNO

Slovenska ladja ujeta v Alžiriji, posadki zmanjkuje hrane in pijače

Objavljeno 10. avgust 2013 18.54 | Posodobljeno 10. avgust 2013 18.54 | Piše: P. J.

Člani posadke nikakor ne morejo vzpostaviti stika z lastnikom ladje.

BEJAIA – V alžirski luki Bejaia naj bi bila že skoraj tri tedne ujeta slovenska ladja Istra z 11-člansko posadko. Ladji je zmanjkalo goriva, posadka pa je brez dovoljenja za izkrcanje ujeta na ladji, na kateri kopnijo zaloge hrane. Slovenski lastnik naj bi poniknil, neznani sogovornik na številki podjetja pa pojasnjuje, da naj bi bile v problem vpletene banke, poročajo Finance.

Čakajo že tretji teden

Da je posadka že skoraj tri tedne ujeta v pristanišču, poroča časopis Glas Istre, za katerega je spregovoril član posadke Petar Perović. Pojasnil je, da že 18 dni jedo le testenine. Imeli naj bi le še kruh, vodo, paradižnik in nekaj konzerv. Lastnik ladje se ne javlja, pomoč pa so iskali že pri »vseh možnih institucijah«.

Telefon zvoni v prazno

Zastopnik Euroshippinga Bogdan Glavina, ki naj bi imelo v lasti omenjeno ladjo, se na telefonske klice ne javlja. Z njim posadka nikakor ne more stopiti v stik. Priklicati so ga hoteli tudi novinarji, vendar se ne javlja. Pozneje je nazaj poklical neki moški, vendar se ni želel predstaviti. Dejal je le, da ni iz omenjenega podjetja, a da pozna situacijo v Alžiriji in da je poročanje medijev napačno, saj naj bi tovor že izkrcali, za ljudi pa da ne ve. Toda problem so ravno ljudje ...

Hrvaško veleposlaništvo v akciji

Posadko menda sestavljajo državljani Hrvaške, Srbije in Gruzije. Da bi lahko stopili na tla, potrebujejo alžirsko dovoljenje. Po poročanju hrvaških portalov je hrvaško veleposlaništvo v Alžiriji že navezalo stik s posadko. 

Deli s prijatelji