INCIDENT

Slovenec že na prostosti, a grozi mu pol leta zapora

Objavljeno 15. januar 2015 18.41 | Posodobljeno 15. januar 2015 18.41 | Piše: STA, Mo. S.

Slovenec naj bi – domnevno v šali – dejal, da ima daljinski upravljalnik za bombo.

Bombe ni bilo, letalo so evakuirali (fotografija je simbolična).

RIM – Slovenskega državljana, ki je bil v Italiji pridržan, ker je v sredo zvečer z lažnim bombnim preplahom povzročil incident na rimskem letališču Fiumicino, so izpustili na prostost, je bilo obveščeno slovensko veleposlaništvo v Rimu. Inženirja (48) so oblasti sicer kazensko ovadile.

Slovenski državljan se v času odvzema prostosti niti kasneje ni javil slovenskemu veleposlaništvu ali kakor koli sporočil, da bi potreboval pomoč ali nasvet, so danes sporočili z zunanjega ministrstva.

Menda se je le šalil

Na letalu družbe Niki je v sredo pred poletom na Dunaj po poročanju medijev dejal, da ima v prtljagi bombo. Letalo so preiskali, a bombe niso našli. Italijanski mediji poročajo, da bi lahko bil razlog za incident nesporazum. Eden od potnikov je opazoval Slovenca, ki je imel v roki napravo za štetje korakov. Slovenec, naj bi – domnevno v šali – dejal, da ima daljinski upravljalnik za bombo.

Potniki so nato o vsem obvestili pilota letala, ki je poklical nadzorni stolp. Policija je letalo preusmerila na oddaljeno pristajalno stezo, kjer so slovenskega potnika, ki je zelo slabo govoril angleško, identificirali in pridržali, poročajo mediji. Moški se temu ni upiral.

Vseh 81 potnikov je noč preživelo v Rimu, kakih deset pa se jih je poti na Dunaj odpovedalo.

Čaka ga kazen

Slovenskega državljana so zaradi incidenta kazensko ovadili, po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pa mu grozita šestmesečna zaporna in denarna kazen.

Deli s prijatelji