MALEZIJA

Skrinjic letala ni, pilot na simulatorju s čudnimi potmi

Objavljeno 05. april 2014 13.27 | Posodobljeno 05. april 2014 13.49 | Piše: D. P.

Angus Houston, ki bdi nad akcijo, je prepričan, da bo v prihodnjih tednih na morsko gladino naplavilo številne dele letala.

Pri iskanju pogrešanega letala pomagajo tudi Kitajci.

PERTH, KUALA LUMPUR – Štirje tedni so minili od nesreče malezijskega letala, razbitin ali črnih skrinjic pa reševalci še niso našli. Danes je na delu več kot 10 vojaških letal, tri civilna letala in 11 ladij. Preiskujejo območje, veliko 217.000 kvadratnih kilometrov.

Morje bo naredilo svoje

Postopek iskanja koordinirajo Avstralci. Angus Houston, ki bdi nad akcijo, je prepričan, da bo v prihodnjih tednih na morsko gladino naplavilo številne dele letala.

Kdaj dosegljive skrinjice?

Iskanje so še okrepili. Razlog pa je preprost – nemudoma je treba najti črne skrinjice. Le še nekaj dni bodo namreč oddajale signale, potem pa jim bodo pošle baterije. Ob stoterih teorijah in scenarijih, kaj se je z letalom zgodilo, so dodali še en kamenček.

S pilotovim simulatorjem

Na domu pilota letala Zaharija Ahmada Shaha so našli simulator. Nemudoma so ga zaplenili in temeljito pregledali. Odkrili so, da je pilot predvidel precej alternativnih poti prav tega malezijskega letala, pri čemer pa mnogi letalski strokovnjaki menijo, da takšno načrtovanje ni nič nenavadnega.

 

 

Deli s prijatelji