PRIREJENA IGRA

Škandal na loteriji: vodstvo bo letelo, premier grozi z zaporom

Objavljeno 30. julij 2015 13.29 | Posodobljeno 30. julij 2015 12.59 | Piše: A. K.

Strokovnjaki so prepričani, da gre za prirejeno igro, premier je stanje ocenil kot katastrofalno.

Po torkovem škandalu med oddajo v živo, v kateri so srbski gledalci spremljali lotoimage, ki je bil po oceni poznavalcev prirejen, je vodstvo Državne loterije Srbije doletela kazen. Celoten menedžment z direktorjem Aleksandrom Vulovićem bo moral odstopiti. Višje tožilstvo je v zvezi s prirejanjem loto številk odredilo preiskavo, saj naj bi šlo za kaznivo dejanje.

Oglasil se je tudi premier Aleksandar Vučić, ki je sporočil, da bo moralo vodstvo odgovarjati za svoja dejanja, stanje v loteriji pa je ocenil kot katastrofalno. »Vsi, ki so bili v to vpleteni, vedo, kam bodo odpotovali in kje bodo preživeli nekaj časa,« je dejal in dodal, da je »pot do zapora zelo kratka«.

Po ostrem odzivu premierja se je direktor Vulović branil z besedami, da je bila igra odigrana po pravilih in da bi bilo prirejanje nemogoče. Izjasnil se je tudi predsednik komisije za žrebanje številk Ljubomir Škorić. »Po teorijah verjetnosti je obstajala možnost, da iz bobna pride številka 21, kar se je tudi zgodilo,« je dejal Škorić.

Da gre za prirejeno igro je za Alo! povedal prepričan Danilo Cvjetićanin, strokovnjak za splet. »Glede na to, da se je na zaslonu najprej pojavila številka, ki je šele pozneje prišla iz bobna, ni dvoma, da gre za prevaro. Možnost, da je prišlo tudi do računalniške napake, seveda obstaja, a v tem primeru ni šlo za to,« je dejal.

Deli s prijatelji