OČE PETIH OTROK

Škandal: minister pošiljal fotografije, na katerih v pižami maha s penisom

Objavljeno 29. september 2014 15.16 | Posodobljeno 29. september 2014 15.17 | Piše: A. L.

Ni vedel, da za profilom ni naivna blondinka, temveč novinar, ki je vse dogajanje izkoristil za zgodbo.

Izmišljena Sophie.

LONDON – Vlado britanskega premierja Davida Camerona pretresa spolni škandal, zaradi katerega je njegov minister za civilno družbo Brooks Newmark (56) nepreklicno odstopil. Ujel se je namreč na limanice novinarja Sunday Mirrora. Ta se je na spletu predstavil kot mlada aktivistka, po krajšem pogovoru o tenisu in politiki pa je minister prešel na izmenjavo seksualno eksplicitnih fotografij.

Kot poročajo mediji, naj bi bil minister sam začel zasebni pogovor z reporterjem, ki je deloval pod lažnim imenom Sophie Wittams. V opisu izmišljene osebe je zapisal, da je dekle, ki dela kot tiskovna predstavnica konservativne stranke, da je blondinka in stara dobrih 20 let.

Oče petih otrok

Po nekaj izmenjanih sporočilih je Newmark, sicer oče petih otrok, Sophie poslal fotografijo, na kateri je v pižami, iz nje pa gleda njegovo spolovilo. Ob tem ji je dejal, da mora priseči na sveto pismo, da ne bo nikomur pokazala njegovih fotografij, češ da tudi on njenih ne bo. V drugih sporočilih je zapisal, v kakšnih pozah naj se fotografira samo zanj.

Med vikendom je, ko je še mislil, da se pogovarja s privlačno blondinko, omenjal njuno morebitno srečanje.

Milijonar

Sunday Mirror je urad premierja obvestil o zgodbi, ki jo bodo objavili, Newmark pa je nemudoma podal odstopno izjavo. 

Newmark je milijonar, ki prihaja iz Amerike. Imel je tudi visoko funkcijo v propadlem Lehman Brothersu. Že pred dvema letoma je imel težave s spletnimi omrežji, z vplivne funkcije v konservativnem klubu so ga namreč odstavili zaradi objav na twitterju na temo televizijskih serij.

Deli s prijatelji