NEVARNO

Škandal: izvažajo šampon, ki povzroča raka

Objavljeno 23. oktober 2012 19.33 | Posodobljeno 23. oktober 2012 19.32 | Piše: A. K.

Makedonci prodajajo ponaredek šampona Kosili, ki vsebuje rakotvorne sestavine.

Kupujemo z očmi.

LESKOVAC – Leskovško podjetje Nevena je objavilo, da podjetji Forbas iz Skopja in Andros iz Ohrida proizvajata ponaredke njihovega znamenitega šampona Fosili in ga izvažata v Srbijo in BiH.

Leskovško podjetje, ki kozmetiko proizvaja že od leta 1988, je še opozorilo, da ponaredki vsebujejo formalin, ki ga uvrščajo med možne povzročitelje raka pri človeku, prav tako pa povzroča številne alergije.

Najcenejši na trgu

Zoper omenjeni podjetji, ki ponaredke proizvajata dobro leto in pol, je Nevena že vložila tožbo. »Gre za dva ponaredka, in sicer je prvi enak našemu šamponu Fosili, le da je kot proizvajalec navedeno podjetje Fobas, drugi izdelek pa je poimenovan Andros in ima enako embalažo kot naš. Ugotovili smo, da izdelki vsebujejo formalin in so najcenejši na trgu,« so za srbski Telegraf povedali v pravni službi Nevene.

Na telefone se ne oglašajo

Izdelke so že umaknili s polic v Srbiji, v Makedoniji in BiH pa jih še vedno nemoteno prodajajo, poročajo srbski mediji. Podjetji Forbas in Andros sta se medtem zavili v molk, na klice srbskih novinarjev pa se na sedežih podjetij nihče ne oglaša.

Deli s prijatelji