IZPOVED

»Sin je gledal, kako sem mu ubil očeta«

Objavljeno 12. februar 2013 15.06 | Posodobljeno 12. februar 2013 14.24 | Piše: A. L.

Najprej ga je dvakrat ustrelil v čelo, nato pa na isto mesto še enkrat, pripoveduje.

Pripadnik specialne enote ameriške vojne mornarice je v intervjuju za Esquire opisal minuti, ki sta se vpisali v zgodovino. Vpadli so v zatočišče Osame bin Ladna v pakistanskem mestu Abotabadu in ubil je vodjo Al Kaide. Neimenovani član ekipe, ki je naveden le kot Strelec, ni prvi pripadnik, ki trdi, da je ubil Osamo, poroča Blic.

Dvakrat v čelo

Vse se je dogajalo v popolni temi, bin Laden je pred sebe postavil ženo Amal, je opisal dogajanje. Slišal je namreč zvoke, a ni mogel ničesar videti, vojaki pa so bili opremljeni z opremo za nočno opazovanje. »'Pištolo ima pri roki. Nevaren je. Moram ga ustrelili v glavo, da ne bi vstal,' sem si govoril. V tistem trenutku sem streljal. Dvakrat v čelo. Padel je na tla pred posteljo. Še enkrat sem ustrelil v isto mesto,« je povedal vojak in dodal, da je bil v tistem trenutku bin Laden mrtev.

Jezik mu je visel iz ust

»Ni se premikal. Jezik mu je visel iz ust. Gledal sem njegove poslednje izdihljaje. Razmišljal sem, ali je to nekaj najboljšega, kar sem naredil, ali nekaj najhujšega,« je svoje doživljanje opisal strelec. Po njegovih besedah je bilo mogoče videti, kako so bin Ladnu možgani silili iz glave in mu polzeli po obrazu. Potem ko je zvezal ženo vodje Al Kaide, je opazil, da je umor svojega očeta videl najmlajši bin Ladnov sin, star dve leti, mogoče tri. »Samo stal je ob postelji. Nisem ga želel poškodovati, saj nisem divjak. Bilo je mnogo kričanja, jokal je. Bil je v velikem šoku,« je še dodal ameriški specialec.

Deli s prijatelji