PREŽIVNINA

Silvio bi dajal manj kot sto jurjev na dan

Objavljeno 25. februar 2013 14.41 | Posodobljeno 25. februar 2013 14.41 | Piše: K. C.

Silvio Berlusconi se menda boji, da utegne zaradi bivše žene obubožati.

Z italijanskim mogotcem je bila Veronika Lario poročena dve desetletji.

Veronica Lario, nekdanja žena Silvia Berlusconija, s katerim je bila poročena več kot 20 let, skupaj pa imata tudi tri otroke, je konec lanskega leta svojega nekdanjega moža tožila zaradi nezvestobe in zmagala. Sodišče je 76-letnemu Silviu dosodilo plačevanje rekordne preživnine – 36 milijonov evrov na leto, kar je tri milijone na mesec. Takrat je Berlusconi potožil, da je bil žrtev treh feminističnih in komunističnih sodnic. Vsota je prevelika celo za italijanskega mogotca, zato se je odločil, da nekdanji ženi ponudi nekaj, česar skoraj zagotovo ne bo mogla odkloniti.

Zakonca sta se ločila leta 2009, s pravnimi sredstvi pa sta se bojevala tudi za razkošno vilo Belvedere Visconti di Modrone, v kateri sta živela v srečnejših časih. Dobil jo je Berlusconi, vendar italijanski mediji navajajo, da bi se vili pri Milanu zdaj lahko odpovedal, da mu tako ne bi bilo treba več plačevati tako visoke preživnine. Vrednost vile je ocenjena na 78 milijonov evrov, zgrajena pa je v neoklasicističnem slogu. Poleg nje je 120.000 kvadratnih metrov velik park. V zameno za vilo bi mati Berlusconijevih otrok prejemala pol nižji mesečni znesek, torej 1,5 milijona evrov. Niti to ni skromna vsota, vendar odziva 56-letne Veronice še ni. Ta je od nekdanjega moža sicer zahtevala celo deset milijonov na leto več, kot jih je dobila. Za ločitev se je odločila, ko je izvedela, da je bil njen mož na rojstnodnevni zabavi 18-letne manekenke spodnjega perila Noemi Letizia in ji podaril dragoceno ogrlico, česar Berlusconi ni zanikal. Veronico je to prizadelo, saj se praznovanj svojih otrok ni nikoli udeleževal, poleg tega pa ni hotela več biti poročena z nekom, ki naj bi imel spolne odnose z mladoletnicami.

Strah ga je da bo obubožal

Bogataša je ločitev drago stala, na predvolilni prireditvi v Palermu je celo izrazil strah, da bo obubožal. »Vsak dan proti poldnevu se vprašam, ali je moja nekdanja žena že vstala, sicer mora pohiteti, da bo lahko popoldne zapravila 100.000 evrov,« je dejal z grenkim nasmehom.

Denarja Berlusconiju seveda še ni zmanjkalo, njegova bojazen, da ga bo nekdanja žena spravila na beraško palico, pa bo verjetno izpuhtela, če mu bo uspelo s stranko Ljudstvo svobode zmagati na parlamentarnih volitvah, ki so bile včeraj.

Deli s prijatelji