OGLASNO SPOROČILO

Sijajna priložnost za zaslužek pri ceni zlata z brezplačnimi začetnimi 50 evri

Objavljeno 08. september 2015 10.26 | Posodobljeno 08. september 2015 11.47 | Piše: B. K.
Ključne besede: zlato

FXLider posebej obiskovalcem portala Slovenske novice ponuja 50 EVROV, namenjenih za trgovanje z zlatom na svetovni borzi, edini, na kateri lahko zaslužite, kadar cene zlata rastejo in tudi kadar padajo.

Prevzemite 50 EVROV za trgovanje tukaj.

Zlato ima dve osnovni vlogi, po eni strani je surovina (ki se uporablja v elektroniki, izdelovanju nakita ipd.), hkrati pa je tudi hranitelj vrednosti, zlasti v obdobjih negotovosti in političnih sporov. Prav zato je cena zlata dosegla rekordno višino v letu 2011, v finančni krizi, ko je večina velikih svetovnih bank devalvirala nacionalne valute, da bi pospešila okrevanje svojih ekonomij. Po letu 2011 do danes je padla za 41,5 %.

Najneposredneje na padec cene zlata vpliva krepitev dolarja, saj je izražena v ameriški valuti. Če dolar raste, cena zlata pada in obratno. Glavni razlog za rast dolarja je okrevanje ekonomije ZDA, ki je s seboj prineslo tudi vse pogostejše špekulacije o povečanju obrestnih mer. Če se bo FED odločil in odložil povečanje obrestnih mer ter s tem vsaj za zdaj pustil dovolj prostora za nadaljnje okrevanje ekonomije, bi se cena zlata lahko spet okrepila.

Na padec cene zlata je vplival tudi niz dobrih političnih vesti v bližnji preteklosti. Dosegli so dogovor med Grčijo in njenimi kreditodajalci ter s tem preprečili izhod te države iz monetarne unije in tudi zgodovinski dogovor med Iranom in zahodnimi silami o nuklearnem programu. Položaj z begunci iz Sirije, Iraka, Libije se vse bolj zaostruje, tako da so poleg jasnega padajočega trenda, ko je govor o ceni zlata, možni tudi občasni skoki cene.   

Zadnjih nekaj tednov se poskuša cena zlata dvigniti in izkoristiti veliko nestabilnost v cenah na globalnem trgu delnic. Vendar pa je krepitev dolarja po devalvaciji kitajskega juana precej preprečila okrevanje cene te plemenite kovine.

Za investitorje v zlato ima Kitajska poseben pomen, saj je poleg Indije največji kupec zlata na svetu. Kitajska namerava narediti iz juana rezervno valuto; da bi to dosegla, pa bi morala povečati svoje rezerve zlata na ravni, podobni tistim, ki jih imajo zahodne centralne banke, in tako dobiti kredibilnost v očeh mednarodne skupnosti. ZDA imajo v deviznih rezervah 74 odstotkov zlata, Nemčija 68, Kitajska pa le dva odstotka.

 

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in pomenijo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ni ponudba oziroma navajanje k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Deli s prijatelji