USPEH

Shujševalna kura mu je prinesla bogastvo

Objavljeno 24. julij 2016 22.45 | Posodobljeno 24. julij 2016 22.45 | Piše: E. B.

Socialni delavec iz Kalifornije je dal odpoved in se spopadel s svojo težo.

Le redki se opogumijo za takšen življenjski preobrat, toda Patrick Magno iz San Diega je zanesljivo spisal pravo zgodbo o uspehu. Potem ko je prestopil prag nevarne debelosti, se je odločil za popolno preobrazbo in nazadnje še osvojil 225.000 evrov!

Tehtal je 25 kilogramov preveč, njegovo zdravje se je nevarno približevalo razvoju sladkorne bolezni tipa 2, so ga opozarjali zdravniki, za diabetesom pa že boleha njegov oče, ki je čezmerni teži priznal poraz in kilogramom pustil prosto pot. Toda marljivi socialni delavec, ki je prepričan, da ga je prav naporna služba vztrajno potiskala v nezdrav življenjski slog, je sklenil ubrati drugačno pot. Kot je pojasnil, se je vsak dan spopadal z razpadajočimi družinami, srce parajočimi zgodbami, v katerih so imeli glavno vlogo zlorabljeni otroci, z odvisnimi in nasilnimi ljudmi ter vsakršnimi socialnimi stiskami, po napornih delavnikih pa se je tolažil s prigrizki in drugo nezdravo prehrano.

Ni se več mogel pogledati v ogledalo

Nekega dne je tako končno sklenil svoje zdravje in počutje postaviti na prvo mesto: »Nisem se več mogel pogledati v ogledalo. Nisem se več prepoznal, bil sem povsem druga oseba. Sram me je bilo, gnusil sem se samemu sebi.« Dal je odpoved in se lotil shujševalne kure, potem pa izvedel za bodibilderski izziv, s katerim bi lahko celo zaslužil bajno premoženje: »Zdelo se mi je predobro, da bi bilo resnično, a tudi brez denarne nagrade bi bil na koncu zmagovalec, zato se nisem mogel upreti.« Pod vodstvom strokovnjakov, ki so mu predpisali posebno dieto in neusmiljen telovadni režim, je izgubil vso odvečno težo in si telo izklesal v sanjsko postavo. »Že po petem tednu so se pokazali neverjetni rezultati, potem preprosto nisem mogel več odnehati,« se poti do uspeha spominja Patrick, njegov trud pa je prepoznala tudi komisija na bodibilderskem tekmovanju, ki mu je podelila prvo mesto in seveda bajno denarno nagrado.

»Da se ne bi kdaj spozabil, si še vedno kdaj ogledam kakšno svojo staro fotografijo. Trebuh mi je visel čez pas, ves čas sem se prenajedal, počutil sem se kot največji poraženec. Slaba volja je bila nekaj povsem normalnega. Zdaj sem srečnejši kot kadar koli, dosegel sem nekaj, kar se mi je nekoč zdelo tako daleč. Vsem sem hvaležen, da so mi stali ob strani v tem pomembnem boju,« je po neverjetni zmagi povedal Patrick, ki se zdaj spogleduje s kariero vaditelja fitnesa.

Še pristavimo, največja nagrada je sledila po tekmovanju: poln nove samozavesti je 29-letni Patrick končno zbral pogum in zasnubil svoje dolgoletno dekle, ki je, seveda, privolilo. 

Deli s prijatelji