POSODOBLJENO

Seznam: katerim letalskim družbam se izognite

Objavljeno 18. april 2014 14.28 | Posodobljeno 18. april 2014 14.28 | Piše: T. L.

Evropska komisija objavila seznam letalskih družb, ki imajo prepoved letenja nad Evropsko unijo.

BRUSELJ – Evropska komisija je izdala posodobljeni seznam letalskih družbimage, za katere velja prepoved opravljanja letov ali omejitev pri letih znotraj Evropske unije. Gre že za 23. seznam, novi (Seznam varnosti v zračnem prometu EU) pa je posodobitev zadnjega, ki je bil objavljen decembra lani. 

Iz komisije opozarjajo, da vseh družb, ki pristajajo na evropskih letališčih, ni mogoče preveriti. In če ene od družb ni na seznamu, to še ne pomeni, da izpolnjuje varnostne standarde. 

Iz katerih držav prihajajo izločeni

Na seznamu so letalske družbe iz več kot 20 različnih države, skupno pa 296 družb, ki imajo popolno prepoved letov nad Evropo. To so Afganistan, Angola, Benin, Republika Konga, Demokratična republika Kongo, Džibuti, Ekvatorialna Gvineja, Eritreja, Gabonska republika (z izjemo treh letalskih družb, ki lahko letijo pod posebno strogimi pogoji), Indonezija (z izjemo petih letalskih družb), Kazahstan (z izjemo ene letalske družbe, ki lahko leti pod posebno strogimi pogoji), Kirgiška republika, Liberija, Mozambik, Nepal, Filipini (z izjemo dveh letalskih družb), Sierra Leone, São Tomé in Principe, Sudan in Zambija. Seznam vključuje še dve posamezni letalski družbi: Blue Wing Airlines iz Surinama in Meridian Airways iz Gane. 

Seznam objavljamo v priponki.

Deli s prijatelji