IDEJA

Senatorja bi v boj proti džihadistom poslala sto tisoč ameriških in tujih borcev

Objavljeno 30. november 2015 16.11 | Posodobljeno 30. november 2015 16.11 | Piše: STA, Mo. S.

Republikanska senatorja iz Arizone in Južne Karoline menita, da bi bilo treba združiti armado 100.000 vojakov večinoma iz sunitskih držav Bližnjega vzhoda in okrog 10.000 ameriških vojakov.

WASHINGTON – Ameriška senatorja John McCain in Lindsay Graham sta v nedeljo na televiziji CBS skupaj pozvala k spremembi strategije boja proti Islamski državi v Iraku in Siriji ter kritizirala dosedanjo politiko predsednika ZDA Baracka Obame, ki naj bi bila zelo šibka in zato ne bo vodila do zmage nad teroristi.

Republikanska senatorja iz Arizone in Južne Karoline menita, da bi bilo treba združiti armado 100.000 vojakov večinoma iz sunitskih držav Bližnjega vzhoda in okrog 10.000 ameriških vojakov. Senatorja prav tako želita, da se število ameriških vojakov v Iraku poveča na 10.000.

Zračni napadi in delovanje ameriških posebnih enot v manjšem številu po njunem prepričanju niso dovolj. Potem ko bi porazili Islamsko državo, pa bi zavzeto oziroma osvobojeno ozemlje v Siriji nadzorovale mednarodne sile sunitskih držav. Bela hiša se na predloge senatorjev (še) ni odzvala.

Deli s prijatelji