OCENE IN NAPOVEDI

Šef KGB: ruska zmaga je odvisna od teh treh stvari, znan tudi datum preobrata v vojni

V ponedeljkovih obsežnih raketnih napadih na Ukrajino je bilo po podatkih Kijeva ubitih 19 ljudi.
Fotografija: Šef KGB-ja Belorusije Ivan Tertelj. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube
Odpri galerijo
Šef KGB-ja Belorusije Ivan Tertelj. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube

Šef KGB Belorusije Ivan Tertelj je izjavil, da bi lahko prišlo do preobrata v vojni v Ukrajini v obdobju od novembra do februarja 2023. To je po njegovih besedah ​​najbolj odvisno od zagotavljanja sredstev za mobilizacijo, ki jo izvaja Rusija.

image_alt
Tesni Putinov sodelavec: »To je bila samo prva epizoda«

»Če bo Ruska federacija kakovostno izvedla mobilizacijo, zagotovila tehnična sredstva in sodobno oborožitev za svoje enote, bo sledila ključna faza v bojnih operacijah. Po naših ocenah se bo prelomnica zgodila v obdobju od novembra letos do februarja prihodnjega leta,« je dejal Tertelj na srečanju, na katerem je bilo govora o vprašanjih vojaško-politične situacije v Belorusiji in tujini, je poročal ruski Sputnik.

Kot je znano se je beloruski predsednik Aleksander Lukašenkov ponedeljek z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom dogovoril za oblikovanje skupne vojaške skupine. To naj bi bila posledica zaostritve razmer na zahodnih mejah Ruske federacije.

Stoltenberg: Putinova zmaga bi predstavljala grožnjo za vse 

Ob zadnjih ruskih napadih se je oglasil tudi generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg: »Če bo ruski predsednik Vladimir Putin zmagal v vojni v Ukrajini, bo to predstavljalo grožnjo tudi za vse nas,« je dejal pred zasedanjem obrambnih ministrov zavezništva v Bruslju. Zaveznice morajo po njegovem zato še naprej nuditi podporo Ukrajini, pri čemer pa se praznijo tudi njihova skladišča z vojaško opremo in orožjem.

image_alt
Nas mora resno skrbeti? ZDA se pospešeno pripravljajo na jedrski napad

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije