BOLEZEN

Sedemletni Dragan: Vzemite srček meni, pa ga dajte sestrici

Objavljeno 18. maj 2012 15.36 | Posodobljeno 18. maj 2012 14.11 | Piše: A. L.

Dojenčica je doživela infarkt – zdaj čaka na pregrešno drago operacijo, ki ji bo omogočila življenje.

SREMSKA MITROVICA – 15-mesečna Ljubica Adamić je komaj po treh mesecih življenja doživela srčni infarkt. Zdravniki so jo z nadčloveškimi napori komaj rešili iz krempljev smrti. Šele zdaj pa se je začela prava bitka za družino. Čakajo na srce za njihovo Ljubico, a še vedno ne vedo, kako bodo operacijo v Avstriji plačali. Presaditev jih bo namreč olajšala za vrtoglavih 120.000 evrov, teh pa seveda nimajo.

»Gledala me je in se poslavljala«

»Začela se je dušiti. Začutil sem, da duša počasi zapušča telo. Gleda me s temi svojimi očkami, umira, poslavlja se od mene, ne zna pa mi nič povedati. Trga se mi srce, a ne morem ji pomagati. Odnesel sem jo k zdravniku, tekel sem, kot da je sam vrag za mano. Zdravniki so mi povedali, da je imela infarkt, da njena srčna mišica popušča,« pravi Šime Adamić, oče Ljubice in še štirih otrok. Dojenčičino srce je zdaj kar trikrat povečano in se obnaša, kakor se srce 70-letnika.

»Dajte moje srce moji sestri«

Sedemletni sin Dragan, ki ima svojo mlajšo sestrico nadvse rad, bi svoje srce takoj dal bolni sestrici: »Vem, da mi nimamo denarja. Ne želim pa, da ona umre zaradi tega. Oči, pelje me v bolnišnico in jim reci, naj meni izrežejo srce in ga dajo sestrici.«

Čakanje ...

Družina Adamić trenutno čaka na srce. Vse preiskave so bile opravljene, ostane le še to. In zbiranje denarja. Očetu Šimetu se kar vrti v glavi, ko pomisli, da brez denarja hčere ne more poslati na operacijo. »Pogosto slišiš podobne zgodbe, pa si misliš, da se zgodijo samo drugim ... Ko se je zgodilo nam, sploh nisem vedel, kje sem. Še vedno smo vsi čisto izgubljeni. Najhujše pa mi je zaradi drugih otrok. Vsi štirje so nenehno okoli nje, strah jih je za sestrico.«

V hudi stiski, vendar upajoči, da bi morda le našli nekoga, ki bi jim pomagal, so se obrnili na javnost, poroča srbski Kurir.

Deli s prijatelji