POMEMBNI

Savdski princ pobegnil iz Splita

Objavljeno 31. julij 2012 19.21 | Posodobljeno 31. julij 2012 18.54 | Piše: T. L.

Namesto sedmih dni je v splitskem hotelu ostal le dva. Razlog: neuradno si je zaželel zasebno plaža, a je ni dobil.

Luksuzni splitski hotel je po dveh dneh izgubil bogatega gosta.

SPLIT – Član kraljeve družine Savdske Arabije princ Abdul Aziz Fawaz Al Saud, ki je v šestem desetletju življenja, je v začetku julija s svojimi spremljevalci med dvodnevnim bivanjem v Splitu potrošil bajnih 65.000 evrov. Odlična novica, mar ne? Za Hrvate niti ne, če vemo, da je princ nameraval v Splitu ostati sedem dni. In le ugibamo lahko, kolikšen znesek bi zapravil šele v tem tednu dni ... 

Hotel je 50 kvadratnih metrov

In zakaj jo je princ popihal že po dveh dneh? Razlog je preprost: hotel Radisson Blu Resort Split, v katerem je bival in ki se ponaša s štirimi zvezdicami, ni mogel ugoditi njegovi želji po zasebni hotelski plaži na Trsteniku. Princ si je namreč zaželel, da zanj in njegove spremljevalce pred javnostjo zaprejo 50 kvadratnih metrov plaže. Ker pa je plaža letos ni dobila koncesije pristojne županije, ki bi ji dovoljevala zapreti dele plaž za bogate in zahtevne goste, v hotelu želji savdskega gosta niso mogli ustreči.

Iz Splita v Pariz

In ne bodi ga len, je princ s spremljevalci pospravil kovčke in se odpravil drugam, Split pa je izgubil bogatega gosta. Savdski princ naj bi se nato odpravil v Pariz. V splitskem hotelu, kjer je bival, navedb Slobodne Dalmacije ne komentirajo. Potrdili so le, da je član savdske kraljeve družine bival v hotelu med 5. in 7. julijem, in sicer v predsedniškem apartmaju splitskega hotela, kamor so na prinčevo željo vgradili bide. Zakaj je predčasno odšel, pa seveda javnosti niso želeli razkriti.  

 

 

Deli s prijatelji