NA SLEDI

Satelitski telefon razkril, kje se nahaja MH370?

Objavljeno 28. avgust 2014 12.46 | Posodobljeno 28. avgust 2014 12.48 | Piše: A. K.

Letalo naj bi smer spremenilo prej, kot so sprva domnevali.

CANBERRA – Skoraj pol leta je minilo, odkar je z radarjev izginil boeing 777 malezijske družbe Malaysia Airlines z 239 ljudmi na krovu. Čeprav preiskovalci še vedno tavajo v temi, pa po poročanju avstralskih medijev še vedno obstaja upanje.

Prej spremenili smer 

Kontrola zračnega prometa je namreč po izginotju s satelitskim telefonom poskušala vzpostaviti stik s pilotom, a neuspešno. Dodatna analiza satelitskih posnetkov nakazuje na to, da je letalo spremenilo smer prej, kot so sprva domnevali, to pa naj bi jim dajalo novo upanje.

Trajalo naj bi 12 mesecev

Kljub novim informacijam pa področje iskanja ostaja enako, in sicer na območju južnega Indijskega oceana, je na novinarski konferenci v Canberri sporočil namestnik avstralskega premierja Warren Truss.

Strokovnjaki so se po njegovih besedah zdaj osredotočili na manjše in nekoliko južnejše območje, a trenutno ostaja skrivnost, kako natančna naj bi bila lokacija, na kateri bodo iskali izginulo letalo. V akcijo se bodo prihodnji mesece po Trussovih besedah odpravili s tremi ladjami. Prisotne pa je osupnil podatek, da naj bi iskanje trajalo kar 12 mesecev. Oblasti sicer upajo, da jim bo ostanke letala uspelo najti v nekaj mesecih.
 

Deli s prijatelji