ELITNA LOKACIJA

Sarkozyjev luksuz v pastirski hiši

Objavljeno 09. avgust 2015 11.33 | Posodobljeno 08. avgust 2015 19.32 | Piše: E. B.
Ključne besede: Nicolas Sarkozy

Bivši predsednik Francije uživa na elitni lokaciji na Korziki za 34.000 € na teden.

Sarkozy je na sedež pristojne policije v Nanterru blizu Pariza prispel malo pred 8. uro zjutraj.

Nadvse si želi vrnitve na politični vrh, a s tako razsipniškim vedenjem si ne bo pridobil naklonjenosti volivcev, mu očitajo. Nicolas Sarkozy s svojo družino počitnikuje v razkošni vili, izdelani v slogu pastirske ute, na Korziki, nastanitev pa ga vsak teden stane 34.000 evrov.

Vodja francoskih republikancev, ki je leta 2012 izgubil predsedniški boj s Françoisom Hollandom, se je ves svoj mandat moral spopadati z očitki, ki so večinoma leteli na njegovo divje zasebno življenje in zapravljivost – to je poskušal državljanom prikriti. Celo najboljšim prijateljem, ki jim je denimo zatajil, da se je po zmagi leta 2007 sproščal na jahti prijatelja milijarderja, ne pa v gorskem samostanu, kjer naj bi premleval naslednje korake v karieri, kot je naznanil pred odhodom.

Priljubljena lokacija

Na politično prizorišče naj bi se vrnil kot človek ljudstva, a s povprečnim Francozom se bo težko poistovetil, če bo živel na tako veliki nogi. Tudi kmečki turizem, ki si ga je letos privoščil z mlajšo ženo Carlo in hčerkico Giulio, je pač lahko zelo drag, dokazuje nekdanji predsednik. Lokacija Domaine de Murtoli ob južni obali Korzike je tudi sicer zelo priljubljena med politiki, poslovneži in zvezdniki. Znanih je predvsem 19 lesenih in kamnitih vil, obkroženih z zelenjem, z neposrednim in varovanim dostopom do plaže. Vsaka nastanitev je opremljena z bazenom in savno. Za ugodje petičnih gostov skrbi skupno 65 gospodinj, kuharjev in butlerjev.

V taboru nekdanjega predsednika o razkošnih počitnicah molčijo, po objavah v medijih pa se je oglasil lastnik letovišča Paul Canarelli, užaljen, ker so njegovo ponudbo označili za razsipniško. Pojasnil je, da Sarkozy z družino uživa v neokrnjenem kmečkem okolju, nikakor primerljivem s snobovskimi nastanitvami, kakršnih da je na Korziki obilo. Njegovo ekološko usmerjeno posestvo da je odprto za goste z vseh vetrov in družbenih razredov – čeprav je treba za najcenejšo vilo odšteti skoraj 7000 evrov na teden.

No, mediji so še izbrskali, da je Canarelli z javne plaže nedopustno odnesel velikanski kup peska in ga potem nasul v okolici vil za pristnejši mediteranski vtis, zaradi česar mu grozi sodišče.

Deli s prijatelji