PRAZNOVANJE

Sanader na silvestrovo ni zmogel plesati, je pa prepeval

Objavljeno 04. januar 2012 14.20 | Posodobljeno 04. januar 2012 14.05 | Piše: Mo. S.

Novo leto je pričakal v družbi žene in dveh nekdanjih strankarskih kolegov s soprogama.

Sojenje Ivu Sanaderju se bo nadaljevalo po 12. uri

ZAGREB – Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader, ki se brani s svobode, je novo leto preživel v družbi svoje družine in dobrih prijateljev. Kot poroča hrvaški Jutarnji list, se je v njegovi vili dobro jedlo, pelo in plesalo, plesišča v dnevni sobi pa Sanader zaradi bolečin v nogah ni preizkusil.

Ob njem nekdanja strankarska kolega

Namesto njega sta se zabavala Jerko Rošin in Luka Bebić s soprogama, družba pa si je poleg dobre jedače in pijače privoščila tudi darila. Menda se o politiki in zaporu niso pogovarjali, raje so se posvetili spominom na stare dni.

V stranki še vedno vse tri žene

Splitski arhitekt Rošin, ki ga je HDZ pretekli teden vrgel iz stranke, je za Jutranji list povedal, da je novo leto res praznoval s svojim dobrim prijateljem Ivom. Od nekdaj vodeče trojice stranke je tako na položaju ostal le še Bebić. Rošin je k temu dodal, da to ne drži, saj so v stranki še vedno tudi vse tri soproge, kljub temu pa naj bi se na svoj račun glede tega pošalil tudi Sanader sam.

In kaj je povedal o praznovanju? Dejal je, da se je Sanader šalil, smejal in pel; po njegovem ima dober glas in pozna veliko pesmi.

Za božič je bil sam

Mirjana Sanader se je pred dnevi sicer vrnila iz ZDA, kjer je božič preživela s hčerkama Bruno in Petro, moža pa je pustila samega doma. Naj spomnimo, da mu je sodišče vzelo potni list. Silvestrovo sta tako zakonca vendarle preživela skupaj.

Nova obtožnica

Hrvaški protikorupcijski urad (Uskok) bo kmalu vložil novo obtožnico proti nekdanjemu premierju, in sicer v primeru prodaje poceni elektrike Hrvaškega elektrogospodarstva (Hep) podjetjema TLM v Šibeniku in Aluminij v Mostarju, napoveduje več hrvaških časnikov. V afero naj bi bila vpletena tudi nemško-ameriška družba Daimler-Chrysler.

Deli s prijatelji