FORMULA, KI ŽE DELUJE

S to tabletko boste živeli 120 let

Objavljeno 30. november 2014 22.02 | Posodobljeno 30. november 2014 22.06 | Piše: A. K.

Znanstveniki so prepričani, da bo kmalu mogoče prestaviti staranje.

Če ne gre drugače, bo pomagala jutranja tabletka.

MOSKVA – Sliši se neverjetno, a ruski znanstveniki že razvijajo formulo, s katero bo življenjska doba 120 let menda nekaj povsem normalnega. Ekipa znanstvenikov pod vodstvom raziskovalca Maksima Skulačeva testira novo formulo, za katero trdijo, da upočasnjuje procese staranja.

Tableta, ki so jo testirali na podganah, miših, ribah in psih, naj bi ljudem omogočala, da bi živeli do 120 let. Skulačev je v zvezi z novim odkritjem zelo optimističen, tabletka pa naj bi po njegovih besedah že delovala.

Testiranja upočasnila staranje

Pravi, da se veliko bolezni, ki so povezane s staranjem, s pomočjo tabletke razvija precej počasneje. Tableta namreč vsebuje novi tip antioksidanta, za katerega upajo, da bo imel velik vpliv na mitohondrije, dele celice, v katerih nastaja energija in so nekakšni sprožilci staranja.

Skulačev je povedal, da so mitohondriji krivi za srčne infarkte, povezani pa so tudi z alzheimerjevo in parkinsonovo boleznijo. Testiranja, ki so jih izvedli doslej, niso podaljšala življenjske dobe, a so upočasnila staranje. Skulačev, ki se z raziskavo ukvarja dolga leta, je prepričan, da bo kmalu mogoče prestaviti staranje.

Deli s prijatelji