RDEČA LUČ IZ BOSNE

S protisrbskim Kacinom se ne bodo pogovarjali

Objavljeno 18. oktober 2014 18.34 | Posodobljeno 18. oktober 2014 19.58 | Piše: STA, M. U.

Nekdanji evropski poslanec je za Dodika neprimeren kandidat za predstavnika EU v BiH.

Jelko Kacin.

SARAJEVO – Predsednik Republike srbske Milorad Dodik je izrazil prepričanje, da je nekdanji evropski poslanec Jelko Kacin neprimeren kandidat za šefa delegacije EU v BiH, saj da ima protisrbsko držo. »Če ga Evropa v BiH pošlje kot novega šefa delegacije EU, bo poslala človeka, ki bo zaustavil kakršne koli pogovore o EU. Z njim se ne bom pogovarjal,« je Dodik povedal za srbski časnik Politika. Po mnenju Dodika se je Kacin izkazal kot izrazito protisrbsko usmerjen in bi jih na položaju poskušal samo še bolj očrniti.

Kot smo že poročali, naj bi slovenska vlada Bruslju za ta položaj predlagala Kacina. Iz kabineta predsednika vlade so nato sporočili, da je imel premier Miro Cerar na prošnjo Kacina ta teden razgovor, na katerem je Kacin predsednika vlade zaprosil za podporo v obliki priporočilnega pisma pri prizadevanju za položaj posebnega predstavnika EU v BiH.

Cerar bo predvidoma do sredine prihodnjega tedna proučil možnost za podporo v obliki priporočilnega pisma. Kacin je bil sicer v času, ko je zasedal položaj evropskega poslanca, poročevalec Evropskega parlamenta za Srbijo.

Deli s prijatelji