USPEŠNO

Rusi izstrelili balistično raketo

Objavljeno 05. marec 2014 12.49 | Posodobljeno 05. marec 2014 12.49 | Piše: A. L.

Kraj izstrelitve je blizu reke Volge in kakšnih 450 kilometrov vzhodno od meje z Ukrajino.

Ruski vojaki ali neverjetno dobro organizirani lokalci?

KIJEV, MOSKVA – Rusi so v torek uspešno izstrelili interkontinentalni balistični izstrelek (RS-12M topol) iz južne regije Astrahana, lažna bojna glava pa je uspešno zadela svoj cilj v Kazahstanu. Izstrelek je potoval iz kraja Kapustin Jar, blizu reke Volge, in kakšnih 450 kilometrov vzhodno od meje z Ukrajino. Šlo je za vojni trening, ki pa naj bi bil napovedan že daleč pred krizo v Ukrajini.

Kot smo poročali včeraj, se je na krimskem zgodilo streljanje, vendar je šlo le za opozorilne strele ukrajinskih vojakov. Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj pojasnil, da bo Rusija, če bo do vojaškega posredovanja prišlo, to storila, da zaščiti svoje prebivalce na Krimu. Prav tako je dodal, da so od po njihovem mnenju edinega legitimnega ukrajinskega predsednika Viktorja Janukovića prejeli pismo, v katerem prosi za posredovanje v Ukrajini.

Na grožnje zahoda, da bodo Rusijo gospodarsko osamili, se je Putin odzval, da je zelo lahko uničiti povezave med Rusijo in ZDA, a težko jih bo ponovno zgraditi.

Danes ob 13. uri se bosta srečala ameriški državni sekretar John Kerry in ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Deli s prijatelji