BESNI AMERIČANI

Romneyju grozijo s smrtjo, če zmaga na volitvah

Objavljeno 17. oktober 2012 23.13 | Posodobljeno 17. oktober 2012 23.08 | Piše: Mi. S.

»Če Romney zmaga na volitvah, naj si kar omisli majico z napisom ‘Ustrelite me!‘,« je zapisal eden izmed uporabnikov omrežja twitter.

WASHINGTON – Tudi v ZDA traja predvolilna mrzlica, toda po včerajšnjem soočenju zdajšnjega predsednika Baracka Obame in republikanskega kandidata Mitta Romneyja se je običajno navijaštvo na twitterju očitno prelevilo v nekaj nevarnejšega, pojavilo se je namreč ogromno groženj Romneyju, če bi Obama izgubil boj za drugi mandat.

Kot poroča portal InfoWars, o tem ni pisal niti eden izmed ameriških glavnih medijev, medtem ko goreči podporniki Obame brez sramu in brez strahu prek twitterja republikanskemu kandidatu za predsednika ZDA sporočajo, da je »mrtev, če zmaga«. Groženj s smrtjo pa naj ne bi pisali le temnopolti, ampak tudi belopolti skrajneži. Njihove twitterske strani so pristne in žal ne gre za nikakršno potegavščino, temveč le za dokaz, da ima preveč resno motenih oseb dostop do komunikacijskih sredstev.

Naj omenimo le nekaj najbesnejših zapisov:

»Če Romney zmaga na volitvah, naj si kar omisli majico z napisom 'Ustrelite me!'«

»Ste vsi pripravljeni na atentat na Romneyja?«

»Nekdo mora ustreliti tega Romneyja!«

»V tem trenutku sem pripravljen umoriti Romneyja!«

»Če zmaga Romney, bom šel v zapor zaradi umora.«

»Če Mitt Romney zmaga, o čemer pa dvomim, upam, da ga bo kdo ustrelil, ker bo uničil življenje naši generaciji in našim otrokom.«

»Če bo Romney izvoljen in bo ukinil bone za hrano, bom nekoga poslal, da ga umori!«

Tukaj je treba opozoriti, da so to le nekateri izmed jeznih čivkov, ki so v zadnjih 12 urah po predsedniškem soočenju dobesedno preplavili twitter. Na portalu opozarjajo, da doslej sploh še niso imeli časa, da bi pregledali vse objave na facebooku. Kaj se skriva šele tam, kjer ljudje niso omejeni na tako pičlo število znakov ...

Grožnje z neredi

Prav tako v večini ameriških medijev ni zaslediti novice, da podporniki Baracka Obame grozijo z neredi, če bo njihov kandidat izgubil. Ugledni ekonomist Thomas Sowell je že izjavil, da je zaskrbljen, saj bi lahko v primeru, da Obama izgubi predsedniško bitko, prišlo do rasnih nemirov v ZDA. Tudi tokrat so uporabniki twitterja svojo jezo pokazali širnemu svetu.

Vsekakor bo na dan volitev oziroma dan po njih v ZDA izjemno vroče.

Deli s prijatelji