MLADA GENIALKA

Rominja (12) pametnejša od Einsteina

Objavljeno 10. september 2015 12.31 | Posodobljeno 10. september 2015 12.30 | Piše: M. I.
Ključne besede: genialka

Nicole je bilo pred merjenjem inteligenčnega količnika strah, a je med testom ugotovila, da je lažji, kot si je mislila, da bo.

LONDON – Nicole Barr (12), hčeri romskih migrantskih delavcev iz Velike Britanije, so po standardiziranem Mensinem testu inteligence namerili kar 162 inteligenčnega količnika, s čimer je postala najpametnejša Britanka in ena najpametnejših na svetu, pametnejša celo od slavnega fizika Alberta Einsteina, astrofizika Stephena Hawkinga in najbogatejšega zemljana Billa Gatesa.

»Zelo trdo dela. Zmeraj ostane v šoli tudi po pouku in dela domačo nalogo,« je povedala njena ponosna mama Dolly Buckland (34). »Že od mladih let je iskala napake v knjigah in revijah.«

V združenju najpametnejših Zemljanov Mensa, ki medse sprejme le tiste, ki na testu dosežejo količnik vsaj 148, pravijo, da jo njen dosežek uvršča v elitno skupino enega odstotka ljudi s tako visokim IQ-jem.

Nicole zdaj študira na akademiji Burnt Mill, v osnovni šoli pa je bila več razredov pred svojimi vrstniki. Že pri desetih je reševala zahtevne matematične probleme. Kaj bi rada postala, ko odraste, še ne ve, vsekakor pa bi se rada ukvarjala z matematiko, ki je njena najljubša disciplina. 

Deli s prijatelji