NEVERJETNO

Rodila 10.000 metrov nad tlemi

Objavljeno 02. avgust 2017 10.42 | Posodobljeno 02. avgust 2017 10.42 | Piše: U. S.
Ključne besede: lufthansa

Bolgarka je povila sina med poletom. To je enajsti porod na Lufthansinih letalih.

Nikolaj se je rodil nad oblaki. Foto: Twitter

LONDON – Fantek je! Na poletu iz Bogote v Frankfurt je potnica rodila, letalo je preusmerjeno v Manchester, je tvitnila letalska družba Lufthansa. Zgodilo se je 10.000 metrov visoko v zraku, ko je 38-letna Desislava, Bolgarka, nenadoma dobila popadke. K sreči so bili na krovu kar trije zdravniki in so takoj priskočili na pomoč ter pomagali dečku na svet: Nikolaj je dobil ime po enem od njih.


Deček je dobil ime po enem od treh zdravnikov, ki so ga spravili na svet.

Letalo se je med porodom že preusmerilo na najbližje letališče in pristalo v Manchestru, tam so mater in dete že čakali reševalci ter ju prepeljali v bolnišnico. Pilot Kurt Mayer je povedal, da v 37-letni karieri še ni doživel poroda: "Poleg rojstva mojega sina je bil to najbolj ganljiv trenutek v mojem življenju. Po pristanku sem šel takoj k mami in novorojenčku in ga pozdravil med nami."

Kmalu po vzletu v Bogoti je Desislava začutila popadke; del potnikov so premestili v prvi razred, zadnji del letala pa spremenili v zasilno porodno sobo. Porod je potekal brez zapletov. Glavna stevardesa Carolin van Osch je povedala: "Ko se je fantek rodil, sem prek razglasa obvestila potnike, ti so takoj začeli ploskati. V imenu posadke se še enkrat zahvaljujem zdravnikom, ki so omogočili varen porod, družinici pa želimo vse najlepše."

Porodi med poletom so relativno redki, tokratni je bil že 11. na krovu Lufthansinega letala od 1965. Nosečnice lahko namreč z nemško letalsko linijo letijo tudi v zadnjem mesecu nosečnosti, če ta poteka brez posebnosti, posadka pa je izurjena za primere poroda na krovu.

Deli s prijatelji