VROČINA

Rekordnih 41 stopinj Celzija terjalo več žrtev

Objavljeno 12. avgust 2013 19.55 | Posodobljeno 12. avgust 2013 19.57 | Piše: STA, S. U.

Oblasti so izdale opozorilo pred vročino za 38 od 47 prefektur in ljudem naročile, naj uživajo dovolj tekočine in uporabljajo klimatske naprave.

Na Japonskem so danes že tretji dan zapored sicer namerili temperature preko 40 stopinj Celzija.

TOKIO – V Japonski, ki jo je zajel vročinski val, so danes namerili rekordnih 41 stopinj Celzija. Vročina je minuli konec tedna v državi terjala najmanj devet življenj, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Japonski temperaturni rekord so zabeležili malo pred 14. uro po lokalnem času v mestu Šimanto na otoku Šikoku, so sporočili japonski vremenoslovci. S tem je bila presežena doslej najvišja temperatura 40,9 stopinje Celzija, ki so jo avgusta 2007 namerili v dveh mestih v osrednji Japonski.

Vročinski val je že minuli mesec terjal najmanj 12 življenj

Po vsej državi so danes že tretji dan zapored namerili temperature preko 40 stopinj Celzija. Oblasti so izdale opozorilo pred vročino za 38 od 47 prefektur in ljudem naročile, naj uživajo dovolj tekočine in uporabljajo klimatske naprave. Visoke temperature so po navedbah oblasti in poročanju medijev prispevale k smrti zaradi kapi najmanj devetih ljudi v soboto in nedeljo. Vročinski val je že minuli mesec v državi terjal najmanj 12 življenj.

 

Deli s prijatelji