POD ČRTO

Rekordi Zrć 2014: iz množice potegnili pet takih, ki so jih iskali s tiralicami

Objavljeno 04. november 2014 12.32 | Posodobljeno 04. november 2014 12.59 | Piše: T. L.

Vsak želi na svoj način izprazniti denarnico žurerjev v svetovno znanem zabavišču Zrće.

Mnogi mladi se v Zrćah poleti veselo zabavajo

NOVALJA – Razvpite Zrće na otoku Pagu se bodo letos zapisale v anale zaradi neslavnih statistik: mesto sproščenosti, zabav in poletne brezskrbnosti se je očitno sprevrglo v priljubljeno mesto za uživanje prepovedanih drug. Letošnje številke so namreč alarmantne: v primerjavi z lanskim letom so v kriminalistični akciji Polifem zasegli več kot 300 odstotkov večjo količino drog. V primerjavi z letom 2012 pa je ta odstotek še višji: številka se je povišala za 400 odstotkov. 

V juliju in avgustu je policija podala skupaj 45 kazenskih prijav zaradi 51 domnevnih prestopkov, za katere dolžijo 47 ljudi. Polifem je zabeležil 775 zasegov drog, kar je 300 odstotkov več kot lani. V istem času je v državni proračun kapnilo okoli 3,2 milijona kun iz naslova plačila kazni, ki so jih kršitelji plačali na kraju dogodka, poroča hrvaški Jutarnji list.

Rekordne cene amfetaminov

Žurerji so se drogirali z različnimi substancami, tudi plini iz ampul, ki jih je treba vdihovati in katerih posamezni kos stane od 50 do 100 kun (od šest do 13 evrov). V enem od kombijev z registrskimi oznakami Velike Britanije je policija zaplenila okoli 20.000 ampul, ki so vredne okoli dva milijona kun. Za gram amfetamina pa so morali v Zrćah letos odšteti rekordnih 600 kun (skoraj 80 evrov).

Iskali so jih s tiralico, oni pa v Zrćah

Med žurerje pa so se očitno pomešale tudi osebe, ki jih je policija že dlje časa iskala. Našli so kar pet ljudi, za katerimi je bila razpisana tiralice, od tega je šlo v dveh primerih za mednarodno tiralico. Poleg drog pa so si pot v Zrće utrli tudi avtomati za prirejanje nezakonitih iger. 

Taksisti odirali goste

Znašli pa so se tudi taksisti in presegli domišljijo z inovativnostjo prevozov: v enem taksiju se je tako vozilo šest oseb in še voznik, za tri kilometre vožnje pa je taksist po osebi hotel 80 kun. Nekateri so preurejali kombije in jih opremljali s klopmi, tako da so vanj lahko naložili tudi do 20 ljudi. Za nekaj kilometrov so tako domiselni taksisti v žep pospravili spravili okoli 1600 kun ob eni vožnji. In teh voženj je bilo v eni noči kar nekaj … 

Letošnji videozapis enega od gostov v Zrćah.

Deli s prijatelji