NADLEGOVANJE

Rekla mu je, da je seksi in letela iz službe

Objavljeno 03. september 2012 12.35 | Posodobljeno 03. september 2012 12.35 | Piše: T. L., STA

Suzanne Barr je odstopila s položaja, potem ko se je pojavilo vse več obtožb na njen račun o spolnem nadlegovanju podrejenih moških kolegov.

Prijavili so jo zaradi spolnega nadlegovanja (fotografija je simbolična).

WASHINGTON – Vodja kabineta direktorja ameriške imigracijske in carinske službe (ICE) Suzanne Barr se je odločila za odstop s položaja, potem ko se je pojavilo vse več obtožb na njen račun o spolnem nadlegovanju podrejenih moških kolegov. Barrova je v pismu direktorju Johnu Mortonu obtožbe zavrnila, preiskava pa še poteka.

Barrovo je v ICE, ki deluje pod okriljem ministrstva za domovinsko varnost, pripeljala nekdanja guvernerka Arizone Janet Napolitano, ko je leta 2009 prevzela vodenje ministrstva. Pri Napolitanovi je Barrova delala tudi, ko je bila ministrica še guvernerka Arizone.

Na službenih poteh ponujala spolne usluge

Težave so se začele pred mesecem dni, ko je časopis New York Post poročal o tožbi vodje urada v New Yorku Jamesa Hayesa zaradi spolnega nadlegovanja. Na pisarniški zabavi mu je baje Barrova med drugim dejala, da je »seksi«, zastavila pa naj bi mu tudi vprašanja o nekaterih delih njegove anatomije.

Kmalu zatem sta se oglasila še dva agenta ICE, ki naj bi bila prav tako deležna nezaželene pozornosti Barrove. Na službenih poteh v tujino je bila gospa menda zelo razigrana in je zastonj ponujala svoje spolne usluge.

Barrova je v pismu direktorju vse obtožbe zavrnila kot popolnoma neutemeljene, za odstop pa se je odločila, ker ne želi odvračati pozornosti od pomembnega dela agencije.

Deli s prijatelji