TEMNA SNOV

Razkrita skrivnost izumrtja dinozavrov?

Objavljeno 16. marec 2014 17.01 | Posodobljeno 16. marec 2014 17.03 | Piše: S. U.

Raziskovalci so mnenja, da na komete ne vpliva Sonce, temveč jih proti našemu planetu potiska temna snov.

BOSTON – Ena najvznemirljivejših nerazrešenih skrivnosti sodobne fizike je prav gotovo hipoteza o obstoju temne snovi v vesolju. Večina astronomov, kozmologov in teoretičnih fizikov je namreč prepričana, da vsaj 90 odstotkov snovi v vesolju ne seva svetlobe. Na podlagi različnih astronomskih opazovanj in meritev so prišli do spoznanja, da v vesolju prevladuje predvsem nenavadna temna snov. Njen obstoj so prvič napovedali že pred 70 leti, a kljub temu še vedno ne vemo natančno, kaj naj bi temna snov bila.

Presenetljiva odkritja

Temna snov obkroža galaksijo, sončni sistem pa se skozi obroč temne snovi giba vsakih 35 milijonov let, pa so prepričani raziskovalci z univerze v Massachusettsu v ZDA. Spletni portal beforeitsnews.com poroča da je to skladno s predhodnim odkritjem, da se število trkov kometov z Zemljo poveča vsakih 35 milijonov let. Sodeč po novi raziskavi, bi ta skrivnostna snov lahko bila vzrok za izumrtje dinozavrov.

Raziskovalci so namreč mnenja, da na komete ne vpliva Sonce, temveč jih proti našemu planetu potiska temna snov. So mar končno razrešili skrivnost izumrtja dinozavrov?  

 

Deli s prijatelji