ANALIZA VSEBINE

Raziskave: Coca-Cola vsebuje alkohol

Objavljeno 27. junij 2012 14.06 | Posodobljeno 27. junij 2012 14.08 | Piše: R. S.

Presenetljive ugotovitve francoskega varuha potrošnikov.

Pozor: dekle iz starega oglasa za Coca-Colo vas hoče opijaniti! Šalo na stran, znanstveniki danes dokazujejo, da priljubljena pijača otrok vsebuje majhen delež alkohola.

Francoska nacionalna organizacija za varovanje potrošnikov INC je v laboratoriju analizirala sestavo skoraj dva ducata osvežilnih pijač, med njimi tudi priljubljena napitka Coca-Cola in Pepsi, in prišla do presenetljive ugotovitve: polovica vzorcev, ki so jih preučili, vsebuje alkohol!

Tega sicer ni veliko – okoli 10 mililitrov na liter pijače, vendar pametnega odgovora, zakaj je alkohol v teh pijačah, niso našli.

Multinacionalke slepomišijo

Predstavnik Coca-Cole Michel Pepin je navedbe organizacije posredno potrdil, ko je dejal, da bi alkohol v pijačo lahko »zašel« med proizvodnim procesom. Družba Pepsi je navedbe zanikala in zatrdila, da njihova različica kole alkohola pač ne vsebuje, vendar pa ob tem niso izključili možnosti, da tudi v osvežilno pijačo Pepsi sem in tja ne bi steklo nekaj kapljic alkohola. Recepturi za pripravo obeh pijač seveda ostajata skrbno varovana skrivnost.

Med pobudniki preizkušanja osvežilnih pijač so bila muslimanska združenja, ki so že dalj časa sumila, da pitje Coca-Cole krši muslimansko pravilo o neuživanju alkohola.

 

Deli s prijatelji