KONEC

Razburjenje: Kolosej že drugi dan zaprt

Objavljeno 26. september 2013 16.00 | Posodobljeno 26. september 2013 14.02 | Piše: K. K.

Predsednik uprave Sergej Racman ima vklopljeno telefonsko tajnico, Srbi pa poročajo, da ni plačeval najemnine.

KATANAC – Kino, kazino in kegljišče Kolosej so zaprti. Že od torka na vrhu trgovskega središča Ušće v Beogradu ne sprejemajo obiskovalcev, poroča srbski portal 24sata. Kolosej in lastnik trgovskega središča sta prekinila pogodbo. Srbski mediji poročajo, da Kolosej ni plačeval najemnine. Informacijo smo želeli preveriti pri predsedniku uprave Koloseja Sergeju Racmanu, a se oglaša zgolj telefonska tajnica. Tudi predstavnica za stike z javnostjo Urška Humar na klice ne odgovarja. 

Na spletu še kar napovedniki

V dvoranah so luči ugasnjene, telefona za rezervacije nihče ne dviguje, na spletni strani Koloseja pa napovedniki še vedno najavljajo novosti – včeraj, denimo, premiero filma Diana –,  kot bi se nič ne spremenilo. A srbski mediji že poročajo, da prihaja v trgovski center nov ponudnik zabave. Direktor Milenium filma Zoran Savić je za 24sata dejal, da je bil Kolosej za srbsko tržišče velikega pomena. »Filmsko tržišče se je naenkrat skrčilo za 27 do 29 odstotkov, torej več kot za četrtino,« pojasnjuje Savić. Prepričan pa je, da so k slabi obiskanosti kina pripomogle visoke cene vstopnic. »Vzrok je pomanjkanje denarja in to, da v nekaterih kinih nimajo digitalnih projektorjev. Rak rana pa je piratstvo.«

Racmanove težave tudi v Sloveniji

Srbski center, ki se razprostira na sedem tisoč kvadratih, je Kolosej odprl leta 2009. Že lani smo poročali o težavah Koloseja v Sloveniji, pisali smo o odpuščanju študentov in redno zaposlenih.

Deli s prijatelji