LOČITEV

Putinovega zakona je konec

Objavljeno 06. junij 2013 23.41 | Posodobljeno 06. junij 2013 23.41 | Piše: STA, S. U.

»Najinega zakona je konec v bistvu zaradi dejstva, da se praktično nikoli ne vidiva,« je pojasnila 55-letna dolgoletna prva dama Rusija Ljudmila Putin.

Njunega zakona je po treh desetletjih konec.

MOSKVA – Ljubezen med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovo ženo Ljudmilo je tudi uradno ugasnila. Par je danes v skupnem televizijskem intervjuju sporočil, da je njunega zakona po treh desetletjih konec in da sta se ločila. »Odločitev sva sprejela skupaj,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Putin.

Vladimir in Ljudmila sta novico sporočila, potem ko sta si ogledala baletno predstavo Esmeralda ruskega državnega baleta Kremelj. »Najinega zakona je konec v bistvu zaradi dejstva, da se praktično nikoli ne vidiva,« je pojasnila 55-letna dolgoletna prva dama Rusija. »Resnično je šlo za najino skupno odločitev. Vladimir Vladimirovič se utaplja v delu, najini otroci so odrasli in živijo svoja življenja,« se je razgovorila Ljudmila.

Putin pa je ob nepričakovanem razkritju poudaril, da sta njegovo življenje in delo ves čas povezana z odkritostjo.

Putinovo ljubezensko življenje sproža vprašanja

Okoli Putinovega ljubezenskega življenja sicer že več let krožijo različne govorice, a ruski 60-letni predsednik in nekdanji premier o tem ni nikoli govoril z mediji. Časniki so leta 2008 poročali, da se namerava poročiti z nekdanjo gimnastičarko in pozneje poslanko Alino Kabajevo, ki je od njega mlajša 31 let. Časopis, ki je o tem prvi pisal, so kmalu zatem ukinili. Govorice pa so živele naprej, tudi zaradi dejstva, da sta se Putin in Ljudmila le redko pojavljala skupaj v javnosti. Nazadnje so ju skupaj ujeli maja lani, ko je Putin prisegel za nov predsedniški mandat.

Putinova imata sicer dve hčerki, Jekaterino in Marijo. Obe sta že odrasli in živita v Rusiji.

Deli s prijatelji