SKUPINA WAGNER

Putinova paravojska že v sosedstvu, znano, kdo je njihova tarča (VIDEO)

Sodelavci t. i. centra prijateljstva se ukvarjajo z informacijskim obračunavanjem z ruskimi liberalci, ki so odšli v Srbijo.
Fotografija: Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Paravojaška skupina Wagner, ki jo vodi Jevgenij Prigožin, ruski poslovnež in tesni sodelavec predsednika Vladimirja Putina, je na telegramu objavila, da je v Srbiji ustanovljen njihov »rezidenčni kulturno-informacijski center prijateljstva in sodelovanja Orly«, je poročal Danas.rs. Ideolog in voditelj centra je Aleksander Lisov.

image_alt
Tega ne vidite vsak dan: poglejte Putina za volanom mercedesa (VIDEO)

Ekipa centra svoje poslanstvo opisuje kot izvajanje javne diplomacije, katere cilj sta krepitev in razvoj prijateljskih odnosov med Rusijo in Srbijo.

Sodelavci omenjenega centra prijateljstva se ukvarjajo z informacijskim obračunavanjem z ruskimi liberalci, ki so odšli v Srbijo in tam poskušajo izvajati protiruske dejavnosti z namenom diskreditacije Rusije in poslabšanja odnosov med ruskim in srbskim narodom, navajajo srbski mediji.

Česa Zahod ne razume? 

Ivana Stradner, znanstvena sodelavka ameriške fundacije za obrambo demokracije in strokovnjakinja za hibridno vojskovanje, rusko propagando in dezinformacije, je v odzivu na odprtje centra Putinove paravojske spomnila, da je takšno obliko sodelovanja med Rusijo in Srbijo napovedala že pred nekaj meseci. 

»Pred nekaj meseci sem napovedal sodelovanje med Rusijo in Srbijo na področju informacijske varnosti in ljudje so mi rekli, da sem paranoična, Zdaj pa se dogaja sodelovanje med Wagnerjem in Srbijo. Katerega dela tega sporočila Zahod ne razume?« je zapisala na twitterju.

Predstavniki omenjenega rusko-srbskega kulturnega centra so že poslali resne grožnje kritikom režima v Moskvi, pa piše sarajevska tiskovna agencija Patria.

image_alt
Putinova ljubica javnost šokirala z novim obrazom: povsem je drugačna, vsi se sprašujejo, kaj je z njo (FOTO)

»O tebi vemo vse, v nečem imaš prav – pravica je neizogibna. In da je pravica naša,« je le ena v nizu groženj, naslovljenih na ruskega protivojnega aktivista Petra Nikitina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije