21. 12. 2012

Putin ve, kdaj bo konec sveta, v Franciji pa čakajo vesoljce

Objavljeno 20. december 2012 16.46 | Posodobljeno 20. december 2012 16.01 | Piše: T. L.

Francoska vasica Bugarach, ki jo zaradi skrivnostne gore oblegajo fanatiki, bo pet dni zaprta.

Vasica je polna policistov in predstavnikov medijev.

BUGARACH, MOSKVA – Fanatiki, ki verjamejo, da bo v petek, 21. 12. 2012, konec sveta, so preplavili francosko vasico Bugarach, ki šteje le 189 prebivalcev, a ima skrivnostno goro, kjer naj bi pristali vesoljci in naj bi tam zbrane zaščitila pred koncem sveta ter jih popeljala v druge, še nepoznano dimenzije. Toda fanatičnim častilcem duhovnega prebujanja in prebujenja, ki se želijo povzpeti na edino varno točko ob petkovem koncu sveta, so načrte prekrižale francoske oblasti. 

V četrtek zgodaj zjutraj so vasico namesto vesoljcev že obkolili policisti, ki bodo po dogovoru z lokalnimi oblastmi naselje varovali še dva dni po napovedanem koncu sveta. 

Putin ve, kdaj bo konec sveta

Vendar brez panike pred napovedanim koncem sveta. Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izključil možnost, da bi v petek dejansko prišlo do konca sveta, poroča STA. Putin je na vprašanje, zakaj je svojo prvo veliko novinarsko konferenco po vrnitvi v Kremelj priredil dan pred domnevnim koncem sveta, dejal, da ve, kdaj bo prišlo do konca sveta.

»Vem, kdaj bo konec sveta,« je dejal Putin in za trenutek obmolčal. »Konec sveta bo nekje čez 4,5 milijarde let. Takšen je sistem delovanje našega Sonca. Reaktor se bo vžgal in vsega bo konec. Toda pred tem se bo Sonce spremenilo v majhno belo pritlikavko,« je povedal ruski predsednik. Na vprašanje, ali se boji konca sveta, je Putin odgovoril: »Zakaj bi se bal neizbežnega?«

 

Deli s prijatelji