LJUBEZEN

Putin: Nisem se poročil

Objavljeno 28. september 2013 14.35 | Posodobljeno 28. september 2013 14.36 | Piše: E. B.

Ali se bosta predsednik in telovadka poslanka razkrila med olimpijskimi igrami?

Putin in Alina.

Glede na to da svojim državljanom le redko kdaj zaupa kaj iz zasebnega življenja, ne preseneča, da ugibanjem o razmerju ruskega predsednika z nekdanjo telovadko ni videti konca. Vladimir Putin naj bi mnogo mlajšo Alino Kabajevo nedavno celo vzel za ženo!

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je govorice, da sta Putin in zdajšnja poslanka v dumi minuli konec tedna v samostanu Iverski skrivaj skočila v zakonski stan, časniku Izvestja ostro zanikal in jih označil za plod domišljije ter javnost pozval, naj se pri priči preneha ukvarjati s predsednikovim zasebnim življenjem – a naj spomnimo, pristojni so dolgo zavračali tudi navedbe, da v razmerju med predsednikom in prvo damo Ljudmilo po tridesetih skupnih letih škriplje, pa sta se junija ločila. Da je Putinu morda že več let ljubša nekdanja gimnastičarka, tridesetletna Alina, zlata olimpijka, se že dolgo šušlja, vse manj je tistih, ki verjamejo iskrenim političnim vzgibom Kabajeve in Putinovi profesionalnosti: Moskovski Korespondent, ki je v lasti Aleksandra Lebedjeva, je že 2008. opozoril na prepovedano ljubezen, a je časnik po tej objavi tako rekoč čez noč prenehal izhajati.

Novica o domnevni svatbi je krenila s twitterja, kjer naj bi jo objavil nekdanji vladni uradnik, potem ko jo je zagrabil vodja opozicije Aleksej Navalni, pa je bliskovito zaokrožila po svetu. Njegovi sledilci so novico o poroki v samostanu ob jezeru Valdaj na severu države zvesto raztrosili, staro zgradbo pa naj bi policisti za več ur zaprli za javnost in okolico strogo zastražili. Tiskovni predstavnik Peskov sicer ni znal pojasniti, zakaj je bil samostan zaprt, Putinovi podporniki pa so že opozorili, da predsednik spoštuje svetost zakona in opozarja na premišljenost pred odločitvijo o skoku v zakonski stan ali iz njega, zato je v pripravi že osnutek, po katerem bi davek na ločitev znašal skoraj tisoč ameriških dolarjev.

Mnogi poudarjajo, da se Putin nikakor ne bi hotel izneveriti tradicionalnim vrednotam svoje družbe, njegovi nasprotniki pa opozarjajo, da morda želi predsednik med zimskimi olimpijskimi igrami februarja prihodnje leto Rusijo svetu predstaviti kot sodobno in napredno mislečo državo – zakon z 31 let mlajšo telovadko bi bil v tem primeru več kot dobrodošel.

Deli s prijatelji