TEŽAVE

Proti jutru še toča v velikosti oreha

Objavljeno 01. september 2014 14.34 | Posodobljeno 01. september 2014 14.34 | Piše: T. L.

Tudi na sosednjem Hrvaškem vreme povzroča velike težave: od poplav, podrtega drevja, zamašenih odtokov do toče.

Toča je poškodovala nekaj avtomobilov in poljščine.

ZAGREB – Precej burno noč so preživeli tudi na sosednjem Hrvaškem. Največ padavin je padlo na območju Zagreba, kjer je ponekod padlo do 50 litrov dežja na kvadratni meter. Podobno kot slovenski kolegi so imeli tudi hrvaški gasilci minulo noč veliko dela zaradi poplavljenih stanovanjskih objektov, čiščenja zamašenih odvodov, zrušenih dreves, voda na ulicah pa je povzročila težave v prometu. 

Močno neurje je zajelo tudi dele hrvaške Istre. V Pulju je poleg močnega dežja okrog polnoči padala tudi toča, slabo vreme pa naj bi se čez dan razširili nad vso državo. Slabo vreme bo trajalo vsaj še nekaj dni.  

Proti jutru je naselje Drniš zajela močna toča v velikosti oreha, ki je povzročila kar precejšnjo škodo na pridelkih. Po poročanju Jutarnjega lista so prebivalci morali v roke vzeti lopate in prav po zimsko počistiti od toče pobeljena dvorišča. 

Zaradi burje je avtocesta Zagreb–Reka med odcepoma Kikovica in Delnice ter na jadranski magistrali med Bakrom in Senjem in na mostu na otok Krk odprta samo za osebna vozila, pa sporočajo iz Hrvaškega avtokluba (Hak).

Deli s prijatelji