OBLETNICA SMRTI

Princeso Diano ustrelil vojak N?!

Objavljeno 20. avgust 2013 20.28 | Posodobljeno 20. avgust 2013 20.30 | Piše: U. S.

Nova teorija zarote: Lady Di je ubila vojska.

Princesa Diana in Dodi Al Fajed

LONDON – Ne nameravamo začenjati nove preiskave, naš glavni in edini cilj je preučiti verodostojnost zapisanih trditev, je sporočil Scotland Yard. Britanski inšpektorji so dobili pismo na sedmih straneh, v katerem nekdanji ostrostrelec, 38-letni Danny Nightingale, trdi, da je umor princese Diane načrtovala britanska vojska. Britanski mediji pišejo, da so se novi dokazi o smrti princese Diane pojavili na vojaškem sodišču, kjer je potekal proces proti Nightingalu zaradi nezakonitega posedovanja orožja. Sodišče je vojaka spoznalo za krivega. Nekdanji pripadnik specialnih letalskih enot je zapisal, da je princeso ubil vojak, v pismu ga omenja kot vojaka N, in potem vse prikril. Sporno pismo so policiji predali starši Nightingalove nekdanje žene.

Novi dokazi so se pojavili le dva tedna pred 16. obletnico Dianine smrti in mesec dni pred svetovno premiero filma o njenem življenju z Naomi Watts v glavni vlogi. Princesa in njen spremljevalec, egiptovski milijarder Dodi Al Fayed, sta umrla v prometni nesreči v Parizu zadnjega avgusta 1997. Ne le Otok, skorajda ves svet se je ovil v žalost in objokoval priljubljeno žensko. Dodijev oče, 84-letni Mohamed Al Fayed, od usodnega dne vseskozi ponavlja, da je nesreča le zastor, da je za smrt sina in angleške najbolj priljubljene princese kriva država. Preiskava leta 2008 je pokazala, da je za nesrečo kriva izjemna malomarnost voznika Henrija Paula: za volan črnega mercedesa je sedel pijan, vozil je prehitro, saj je hotel pobegniti paparacem, ki so divjali za vozilom, poleg tega Diana in Dodi nista bila pripeta z varnostnim pasom.

Družina voznika mercedesa je zadovoljna, njegova mati Gisele je povedala, da so »vedno vedeli, da je bil sin umorjen. Še vedno upamo, da bo nekoč resnica prišla na dan.« Zadovoljen je tudi Dodijev oče, ki je že izrazil upanje, da bo policija pozorno preiskala nove trditve.

Princ William, 31-letnik in njegova žena Kate sta prejšnji mesec prvič postala oče in mama, –in njegov mlajši brat, 28-letni princ Harry, novih dokazov o materini smrti nista komentirala, niti njun oče, 64-letni princ Charles, se ni odzval na najnovejše trditve o smrti nekdanje žene – –in se niti ne bodo, je sporočil predstavnik kraljevih. Na forumih pa so se zganili številni oboževalci pokojnice. »Kar berem, mi je strlo srce. Jočem in ne morem nehati. Počutim se, kot bi naša princesa še drugič umrla,« je zapisal neki Britanec.

Deli s prijatelji