VREMENSKE TEGOBE

Primorske ceste še v zametih, jutri na cesti izjemoma tovorna vozila

Objavljeno 07. februar 2015 10.21 | Posodobljeno 07. februar 2015 11.07 | Piše: K. K.

V nedeljo bo sprva pretežno jasno, čez dan delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Prometnoinformacijski portal Dars poroča, da vreme še vedno povzroča nevšečnosti na nekaterih cestah. Na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica je med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton (1. stopnja). Na cestah na območju Primorske, predvsem v okolici Postojne, Nanosa, Senožeč in Pivke, je zaradi snežnih zametov močno oviran promet, vidljivost pa je slaba. Cesta Postojna–Pivka je mimo letališča zelo težko prevozna, zato se temu

Jutri bo jasno

Danes bo sprva pretežno oblačno. Čez dan se bo od severa jasnilo, pretežno oblačno bo ostalo v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo v noči na nedeljo ponehala. V nedeljo bo sprva pretežno jasno, čez dan delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne v vzhodni polovici Slovenije ni izključena kakšna snežna ploha.

Popoldne bo prehodno zapihala šibka burja, v severni in severovzhodni Sloveniji pa severni veter. V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v vzhodni Sloveniji bo popoldne in zvečer rahlo snežilo. V torek bo delno jasno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih.

delu izognite, če ni nujno. Za pot proti Hrvaški priporočamo MP Starod (čez Kozino).

Zastoj tovornih vozil

Po odredbi ministrstva v nedeljo, 8. 2. 2015, ne bo veljala omejitev za tovorna vozila z NDM nad 7,5 tone, namenjena v Luko Koper in iz nje.

Zastoj tovornih vozil je na avtocesti Maribor–Ptuj, med CP Prepolje in Zlatoličjem proti Ptuju.

Veter:
– primorska avtocesta je med priključkoma Kastelec in Kozina v predoru Kastelec zaprta proti Ljubljani, promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto;
– zaprta je cesta Tri hiše–Volčja Draga zaradi burje in podrtega daljnovoda.

Izločanje za priklopnike in polpriklopnike:
– pri izstopu in vstopu na MP Zavrč in MP Središče ob Dravi;
– pri izstopu na MP Petrina in MP Babno Polje.

Prepoved za tovorni promet:
– na regionalni cesti Postojna–Razdrto;
– nad 7,5 tone na cesti Soteska–Črmošnjice–Črnomelj ter na MP Petišovci proti Hrvaški;
– za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič.

 

 
Deli s prijatelji