ŽALOSTNO

Pretresena mati: Živela bo še teden ali dva

Objavljeno 29. september 2013 21.30 | Posodobljeno 29. september 2013 22.15 | Piše: A. K.

Mala Belmina je sredi septembra padla v globoko komo. Zdravniki so staršem povedali, da bo živela le še teden ali dva.

Belmini so konec junija presadili kostni mozeg.

SARAJEVO – Junija se je na tisoče ljudi v Bosni in Hercegovini odpravilo na ulice, saj jih je na noge dvignila zgodba takrat trimesečne Belmine Ibrišević, ki je morala nujno na presaditev kostnega mozga v Nemčijo. Njeni starši so na facebooku objavili žalostno zgodbo, da ne morejo dobiti dokumentov za svojo tri mesece staro deklico. Deklica je bila namreč brez številke EMŠO, zaradi česar ni mogla dobiti potnega lista.

Sredi septembra padla v komo

Stvari so se naposled iztekle srečno in deklica je dobila dokumente. Starši so jo odpeljali v nemški Tübingen, kjer so ji konec junija presadili kostni mozeg. Takrat so njeni starši povedali, da je operacija uspela in da so vsi jokali, ko je Belmina po operaciji odprla oči. »Verjamemo, da bo Belmina zmagala. Ne morem vam opisati, kako srečni smo bili, ko je četrti dan po operaciji odprla oči. Jokali smo,« je povedala dekličina mati Fatima Ibrišević

Čeprav je bilo videti, da je operacija res uspela, Belmina pa je bila prava mala borka, se je njeno zdravstveno stanje slabšalo. Sredi septembra je padla v komo. Njena mati se je oglasila na facebooku z žalostno novico, ki je marsikoga globoko pretresla. »Oglašam se vam z žalostno novico. Pred nekaj trenutki smo se pogovarjali z zdravniki, ki so nam pojasnili, da ima Belmina le en odstotek možnosti, da preživi. Povedali so nam, da bo najverjetneje živela le še teden ali dva,« je zapisala pretresena Fatima Ibrišević.

Deli s prijatelji