ŽALOSTNO

Prestavila datum evtanazije: Še vedno se smejim

Objavljeno 30. oktober 2014 20.45 | Posodobljeno 30. oktober 2014 20.45 | Piše: A. K.

Brittany (29) so pred meseci odkrili najagresivnejši možganski tumor. Umrla naj bi 1. novembra, a si je premislila.

V zadnjih trenutkih ji bodo ob strani stali mož Dan, starši in najboljša prijateljica.

Brittany Maynard je 29-letnica, ki je zbolela za najagresivnejšim možganskim tumorjemimage. Zdravniki so ga odkrili pred meseci in jo soočili z grozljivo novico: živela bo še največ šest mesecev. Brittany je takrat sklenila, da bo umrla dostojno in ne v bolečinah, ki jih ne bi mogla prenesti, zato se je odločila za evtanazijo, ki je v zvezni državi Oregon dovoljena.

Od prijateljev in svojcev naj bi se poslovila 1. novembra, na možev rojstni dan. Kot kaže, pa Britanny še ni pripravljena na smrt. Na spletu je namreč objavila posnetek, na katerem razlaga, da se je odločila, da bo datum prestavila, saj trenutno še vedno uživa v življenju.

»Še vedno se smejim«

»Še vedno se dobro počutim in še vedno uživam. Še vedno se smejim z družino in s prijatelji in 1. november se mi ne zdi primeren dan. Toda ta bo prišel, saj sem iz dneva v dan šibkejša,« je pojasnila Brittany. Kljub pogostim epileptičnim napadom še vedno vztraja in se bori.

Iz dneva v dan

»Zdi se mi, da me ljudje včasih gledajo in si mislijo, da nisem videti tako bolna, kot sem v resnici, toda jaz se počutim bolno, kakor sem,« je še povedala.

Njena mati Debbie je pojasnila, da bo hčerki stala ob strani ne glede na odločitev, mož Dan pa, da živi iz dneva v dan.

Deli s prijatelji