PREROŠKO

Prerokba babe Vange: Putin bo gospodar sveta

Objavljeno 04. april 2014 19.07 | Posodobljeno 05. april 2014 19.07 | Piše: S. U.

»Vse se bo talilo, vključno z ledom, le eno ostaja nedotaknjeno – slava Vladimirja, slava Rusije.«

Vladimir Putin.

»Vse se bo talilo, vključno z ledom, le eno ostaja nedotaknjeno – slava Vladimirja, slava Rusije. Vladimir vse odstrani s svoje poti in ne samo, da se bo obdržal, temveč bo postal gospodar sveta! Rusija pa bo ponovno postala imperij,« so preroške besede, ki jih je legendarna bolgarska jasnovidka baba Vanga izrekla že leta 1979. »Dva največja svetovna vladarja si bosta segla v roke (menda je mislila, tako menijo analitiki, na Reagana in Gorbačova). A to ne bo prineslo miru na naš planet. Vse se bo resnično spremenilo šele čez leta, ko bo na oblast prišel osmi vladar,« je ponovno opozarjala leta 1988. Mnogi pravijo, da je omenjeni vladar prav današnji predsednik Rusije Vladimir Putin.

In če se spomnimo, da je to govorila v letih, ko je bila Rusija še Sovjetska zveza, je prerokba toliko zanimivejša. Morda tudi resničnejša? V začetku leta 1993 je baba Vanga napovedala ponovno rojstvo velike Sovjetske zveze, ki naj bi se vzdignila v prvi polovici 21. stoletja.

Nekatere napovedi se niso uresničile

Angelija Dimitrova Vanga, bolj znana kot baba Vanga, se je rodila 3. oktobra 1911 v Strumici, na ozemlju današnje Makedonije. Ko je bila stara 12 let, jo je močan veter najprej dvignil v zrak, potem pa vlekel po tleh in deklica je oslepela. Po tej nesreči je odkrila, da ima jasnovidne sposobnosti, in njene točne napovedi so kmalu osupnile njeno okolico in svet. Večkrat so jo primerjali z Nostradamusom, predvidela pa je na primer razpad Sovjetske zveze, černobilsko katastrofo, datum smrti Stalina, napad na newyorška dvojčka 11. septembra, začetek 2. svetovne vojne, smrt princese Diane … Med zapisi njenih prerokb pa je na našo srečo stotine takih, ki se še niso uresničile.

Deli s prijatelji