V NEVARNOSTI

Preprečili atentat na Putina

Objavljeno 27. februar 2012 09.31 | Posodobljeno 27. februar 2012 09.31 | Piše: D. P., STA

Nanj naj bi se spravili z eksplozivom.

Vladimir Putin je ljubitelj prvovrstne kapljice

MOSKVA – Ruska tajna služba je v Odesi v Ukrajini aretirala moška, ki naj bi bila načrtovala atentat na ruskega premierja Vladimirja Putina po predsedniških volitvah 4. marca. Ruska državna televizija je prikazala moška, ki sta dejala, da sta delovala po ukazu voditelja čečenskih upornikov Dokuja Umarova. Razkrila sta, da sta se na napad pripravljala v Odesi, izvedla pa naj bi ga v Moskvi.

V Rusijo preko Turčije

Televizija je ob tem še poročala, da je trojica moških prišla v Ukrajino iz Združenih arabskih emiratov preko Turčije, preiskavo pa je sprožilo dejstvo, da je eden od njih v začetku januarja letos umrl v eksploziji.

Imeli so dovolj eksploziva

Dvojico domnevnih atentatorjev so identificirali kot Ilja Pjancina in Adama Osmajeva. Eden od aretiranih je ruskim in ukrajinskim preiskovalcem povedal, da sta napadalca nekaj eksploziva že skrila v bližini avenije Kutucovski Prospekt, ki jo Putin sicer vsak dan prečka na poti do sedeža vlade. Po navedbah neimenovanega predstavnika ruske tajne službe FSB bi količina najdenega eksploziva zadostovala, da bi razneslo vozilo, v katerem bi se Putin peljal mimo.

Deli s prijatelji